Ben günde 2-3 saat olmak üzere 4-5 yıldır bu şekilde okuyorum.Normal kullanımda bile gözü çok yoruyor tablet telefon. Kitap okumak mı? Korkunç. Hele bir kötü PWM değerine sahip Samsung panelleriyle kitap okumak mı? Yapmayın.
Detaylar
Kim cevapladı?RebeLKilleR
Başarılı
Konuyu saptırmadan tartışırsak daha iyi olur diye düşünüyorum arkadaşlar...
3 yaşında yeğenim var, evet tabletle de oynuyor, telefonla da oynuyor, televizyon da izliyor, oyuncaklarla da oynuyor. Eline geçen istisnasız HER ŞEY onun için bir oyuncak. Yeri gelecek tablete de bakacak, yeri gelecek sokakta hayvan da sevecek, bitki de dikecek.
Neyse. Benim bu tableti alma niyetim var. Kendimce performans takıntım var. Bu sebeple 4 GB Ram ve altındaki herhangi bir cihazı almayı tercih etmiyorum ama kullanacak bakacak kişi 3 yaşında bir kız çocuğu olduğu için abartıya da kaçmaya gerek yok. Tabii ki çocukla beraber annesi de kullanacaktır minik işleri için. Bu sebeple:
6 GB RAM / 128 GB Hafıza olanı tercih etmeli miyim, yoksa 4 GB RAM / 64 GB Hafıza yeterli olur mu?
Annesi de kullanacağı için arayüzde donma/kasma olaylarını minimumda tutmak, alışveriş uygulamaları, canlı TV, Youtube gibi uygulamalarda donmaması niyetindeyim. 6/128 olan versiyonu da 4700 TL... Verilmeli mi acaba.... Yerine başka bir şey tercih edilmeli mi...?
3 yaşında yeğenim var, evet tabletle de oynuyor, telefonla da oynuyor, televizyon da izliyor, oyuncaklarla da oynuyor. Eline geçen istisnasız HER ŞEY onun için bir oyuncak. Yeri gelecek tablete de bakacak, yeri gelecek sokakta hayvan da sevecek, bitki de dikecek.
Neyse. Benim bu tableti alma niyetim var. Kendimce performans takıntım var. Bu sebeple 4 GB Ram ve altındaki herhangi bir cihazı almayı tercih etmiyorum ama kullanacak bakacak kişi 3 yaşında bir kız çocuğu olduğu için abartıya da kaçmaya gerek yok. Tabii ki çocukla beraber annesi de kullanacaktır minik işleri için. Bu sebeple:
6 GB RAM / 128 GB Hafıza olanı tercih etmeli miyim, yoksa 4 GB RAM / 64 GB Hafıza yeterli olur mu?
Annesi de kullanacağı için arayüzde donma/kasma olaylarını minimumda tutmak, alışveriş uygulamaları, canlı TV, Youtube gibi uygulamalarda donmaması niyetindeyim. 6/128 olan versiyonu da 4700 TL... Verilmeli mi acaba.... Yerine başka bir şey tercih edilmeli mi...?
Annesi de kullanacağı için arayüzde donma/kasma olaylarını minimumda tutmak, alışveriş uygulamaları, canlı TV, YouTube gibi uygulamalarda donmaması niyetindeyim. 6/128 olan versiyonu da 4700 TL... Verilmeli mi acaba?.. Yerine başka bir şey tercih edilmeli mi?
Bütçenize göre başka bir şey tercih edilebilir. 120Hz ekranlı 8gb ramli bir cihaz en azından oyuncak kategorisinden çıkıp ciddi güzel bir hediye olurdu.
YouTube giriyorsa çocuk için yeterlidir bu tablette gayet güzel ciddi bir hediye olur çocuk için. Oyuncak biraz yanlış bir tabir oldu.
Ama ailesine bir sorun belki çocuklara tablet vermek istemiyorlardır.
Son düzenleme:
4/64 yetmez. O kullanım senaryosunda, ilerleyen yıllarda sorun yaşamamak için, 8GB altı almanızı önermem. Fakat şu var, çocuklar biraz hor kullanıyor. İlerleyen zamanlarda tabletin fiziksel durumu ne olur bilemiyorum, kullanılamaz hale gelebilir. Bu durumda bir anlamı kalmaz. Bu modeli bilmiyorum. Galaxy Tab A9 (Plus olmayan model) 8GB modelini bir inceleyin. Zaten ufak tablet olarak fazla seçeneğiniz yok.6 GB RAM / 128 GB Hafıza olanı tercih etmeli miyim, yoksa 4 GB RAM / 64 GB Hafıza yeterli olur mu?
3 yaşında yeğenim var, evet tabletle de oynuyor, telefonla da oynuyor, televizyon da izliyor, oyuncaklarla da oynuyor. Eline geçen istisnasız HER şey onun için bir oyuncak. Yeri gelecek tablete de bakacak, yeri gelecek sokakta hayvan da sevecek, bitki de dikecek.
Konuyu saptırmak istemiyorum ancak...
Bu yaştaki çocuklara bu tip cihazlar vermek hem onların beyin gelişimine olumsuz etki eder hem de efektif düşünemezler. Hele ayarını tutturamazsanız (Ki çoğu aile ayarını tutturamıyor) çocuğun daha o yaşlarda teknoloji bağımlısı olması işten bile değil.
Tecrübeyle sabit, ben o yaştaki çocukta elektronik cihaz gördüğüm anda; gelecekte iyi bir meslek edinebilmesini beklemiyorum.
Mesela ben Üniversiteyi kazanana kadar telefon kullanmadım. Allah'a şükür istediğim bölümü kazandım, geleceğimi garanti altına aldım ve ancak bu şekilde telefon kullanmaya başladım.
Yani sizin için bu durum kendinizi kandırmak gibi bir şey olmuş.
Hakanss
Becerikli
Bu yaştaki çocuklara bu tip cihazlar vermek hem onların beyin gelişimine olumsuz etki eder hem de efektif düşünemezler. Hele ayarını tutturamazsanız (ki çoğu aile ayarını tutturamıyor) çocuğun daha o yaşlarda teknoloji bağımlısı olması işten bile değil.
Tecrübeyle sabit, ben o yaştaki çocukta elektronik cihaz gördüğüm anda; gelecekte iyi bir meslek edinebilmesini beklemiyorum.
Mesela ben üniversiteyi kazanana kadar telefon kullanmadım. Allah'a şükür istediğim bölümü kazandım, geleceğimi garanti altına aldım ve ancak bu şekilde telefon kullanmaya başladım.
Bunun çözümü yok hocam 10 çocuktan 9'u bu şekilde yetişiyor misafirliğe gidiyor misafirlikte görüyor, sokağa çıkıyor kimse yok tamamen izole etme şansınız yok gibi bir şey ne kadar sınırlayabiliyorsanız o kadar kaardasınız, ben 7 yaşında tablet liseye geçince ilk telefonumu aldım şimdiki nesil elinde telefonla büyüyor.
- Makaleler
- 6
Bu yaştaki çocuklara bu tip cihazlar vermek hem onların beyin gelişimine olumsuz etki eder hem de efektif düşünemezler. Hele ayarını tutturamazsanız (ki çoğu aile ayarını tutturamıyor) çocuğun daha o yaşlarda teknoloji bağımlısı olması işten bile değil.
Mesela ben üniversiteyi kazanana kadar telefon kullanmadım. Allah'a şükür istediğim bölümü kazandım, geleceğimi garanti altına aldım ve ancak bu şekilde telefon kullanmaya başladım.
Elinize sağlık hocam, güzel bir yazı yazmışsınız ancak. İstediğimiz kadar kısıtlayalım, teknoloji zamanlarındayız. Çocuk illa bir yerde o telefon, tablet, televizyonu görüyor. Amaç dengeli kullandırmak. O çocuk arkadaşlarındanda görecek bir süre sonra. Ona belli bir süre verilirse sorun olmayacağını düşünüyorum.
Mesela bazı veliler ekransız çocuk yetiştirmeye çalışıyor ama ellerinde hep telefon var
Yani başlangıç için o tablet idealdir mesela. Güzel indirim almak isteyen alabilir.
300 TL kupon vardı 2700 TL'den aldım. Bir de alttakileri aldım:
150 TL şu kılıf
107 TL şu ekran camı
150 TL şu kılıf
107 TL şu ekran camı
RebeLKilleR
Başarılı
300 TL kupon vardı 2700 TL'den aldım. Bir de alttakileri aldım:
150 TL şu kılıf
107 TL şu ekran camı
Hayırlı olsun. Yorumlarınızı, deneyimlerinizi bekliyorum.
Hakanss
Becerikli
Hayırlı olsun. Yorumlarınızı, deneyimlerinizi bekliyorum.
EBA canavarı.