Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OsmanCihat

Başarılı
Merhaba. Elimde Note 8 Pro 64 GB telefonum var ve haliyle depolamadan kazanmak için kablo yoluyla içindeki fotoğrafları bilgisayarıma aktaracaktım. Telefondan USB dosya aktarımını ve hata ayıklamasını açtığım halde bilgisayarda DCIM, pictures klasörleri bomboş gözüküyor. Telefondan depolamaya girdiğimde ise galeri uygulamasının 36 GB kapladığını görüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Cihaza indir gibi bir seçenek bulamadım. Sadece yedeklemeyi kapatıp yedeklemeyi de silersem cihazdaki kopyaların duracağı, sadece Google Fotoğraflar'dan silineceği yazıyor.

Şu adresten hizmetlerin hepsini kaldırın sadece Google Photos kalsın, sonra adımları takip ederek tüm bilgilerinizi indirebilirsiniz direkt bilgisayarınıza. Böylelikle aktarma için ekstra adım atmanıza da gerek kalmaz.
Bağlantı yaptığında telefondan dosya paylaş - bilgisayardan da fotoğraf ve medyaları al seçeneği çıkıyor mu?
Çıkıyor ikisinden de basıyorum fakat SD karttaki 2-3 günlük 40 fotoğrafı gösteriyor telefonun içindekiler gözükmüyor büyük ihtimalle depolama bitince SD ye depolamaya başlamış.

Kabloyu farklı bir şekilde takmayı denediniz mi? USB 3.0 portuna taktığınızdan emin olun.
USB 2.0 3.0 ve 4 farklı çeşit kabloyla denedim sonuç aynı maalesef.

Çıkıyor ikisinden de basıyorum fakat SD karttaki 2-3 günlük 40 fotoğrafı gösteriyor telefonun içindekiler gözükmüyor büyük ihtimalle depolama bitince SD ye depolamaya başlamış.

USB 2.0 3.0 ve 4 farklı çeşit kabloyla denedim sonuç aynı maalesef.
Google Photos kullanıyorsan, telefonundan Dosyalar - Depolama - DCIM konumuna git. Eğer orada dosyalar yoksa, telefonun fotoğrafları Google Photos'a attıktan sonra telefondaki fiziksel kopyaları siliyordur. Yok eğer kullanmıyorsan, Dosya aktarım modunun açık olduğuna emin olarak DCIM konumunda Gizli öğeleri göster de bakalım bir şeyler değişecek mi.

Google Photos kullanıyorsan, telefonundan Dosyalar - Depolama - DCIM konumuna git. Eğer orada dosyalar yoksa, telefonun fotoğrafları Google Photos'a attıktan sonra telefondaki fiziksel kopyaları siliyordur. Yok eğer kullanmıyorsan, Dosya aktarım modunun açık olduğuna emin olarak DCIM konumunda Gizli öğeleri göster de bakalım bir şeyler değişecek mi?

Telefondaki DCIM yerinde de fotoğraf çıkmıyor fakat hala 36 GB yer kaplıyor nasıl aktaracağım bilgisayara Google Photostan geri getirme yolu var mı?

Telefondaki DCIM yerinde de fotoğraf çıkmıyor fakat hala 36 GB yer kaplıyor nasıl aktaracağım bilgisayara Google Photostan geri getirme yolu var mı?
O 36GB yer kaplıyor diyebilir. Muhtemelen rezerve alandır orası, imajların uzantılarıdan çektiği boyut bilgisine göre 36GB dolu diyordur. Önbellek gibi.

Google Photos'tan çoklu seçe tıklayıp cihaza indir seçeneğine bas. O indirince tekrar DCIM klasöründe fotoğraflarını görürsün, sonra da bilgisayarına çekersin. Bundan sonra da Google Photos'a yüklenen fotoğrafların fiziksel kopyalarını sil seçeneğini kaldır Google Photos üzerinden ki tekrar uğraşmayasın.

O 36 GB yer kaplıyor diyebilir. Muhtemelen rezerve alandır orası, imajların uzantılarıdan çektiği boyut bilgisine göre 36 GB dolu diyordur. Önbellek gibi.

Google Photos'tan çoklu seçe tıklayıp cihaza indir seçeneğine bas. O indirince tekrar DCIM klasöründe fotoğraflarını görürsün, sonra da bilgisayarına çekersin. Bundan sonra da Google Photos'a yüklenen fotoğrafların fiziksel kopyalarını sil seçeneğini kaldır Google Photos üzerinden ki tekrar uğraşmayasın.

Cihaza indir gibi bir seçenek bulamadım. Sadece yedeklemeyi kapatıp yedeklemeyi de silersem cihazdaki kopyaların duracağı, sadece Google Fotoğraflar'dan silineceği yazıyor.

Şu adresten hizmetlerin hepsini kaldırın sadece Google Photos kalsın, sonra adımları takip ederek tüm bilgilerinizi indirebilirsiniz direkt bilgisayarınıza. Böylelikle aktarma için ekstra adım atmanıza da gerek kalmaz.

Çözüm