14381

Uzman
Merhaba, Valorant, CS gibi oyunlar oynuyorum. Artık Battlefield de oynayacağım nasip olursa.
1080p 360 Hz monitörüm var.
3060 Ti Update edeceğim.

1080p için hangi ekran kartını alayım 5060 Ti yeter mi?
Neden 2K'ya geçmiyorum çünkü rekabetçi oyunları oynadığım için yüksek Hertz'de monitöre ihtiyaç duyuyorum bu durumda 2K 360 Hz monitörü alsam o da 39-40.000 lira tutacak ekran kartı da 40-80.000'e mal olacak benim bütçe 30k civarı o yüzden ne yapacağımı bilemedim. Tavsiyeniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Valorant, CS gibi oyunlar oynuyorum. Artık Battlefield de oynayacağım nasip olursa.
1080p 360 Hz monitörüm var.
3060 Ti Update edeceğim.

1080p için hangi ekran kartını alayım 5060 Ti yeter mi?
Neden 2K'ya geçmiyorum çünkü rekabetçi oyunları oynadığım için yüksek Hertz'de monitöre ihtiyaç duyuyorum bu durumda 2K 360 Hz monitörü alsam o da 39-40.000 lira tutacak ekran kartı da 40-80.000'e mal olacak benim bütçe 30k civarı o yüzden ne yapacağımı bilemedim. Tavsiyeniz ne olur?

5060 Ti hele ki rekabetçi oyunlar için fazla fazla yeterli ben 4060 ile çoğu oyunu hikayeli, rekabetçi fark etmeksizin zaten 2K da oynuyorum. Şöyle yapabilirsin çift monitör + bayeu standı ile hikayeli oyunlarda 2K düşük Hz bir monitör ile takılabilirsin.

Ek olarak işlemcin ne cihazın darboğaz yaşayacak mı? Ayrıca işlemci bu tür rekabetçi oyunlarda daha baskın kalıyor eğer işlemcin Ryzen 3D gibi model değilse 2K bazen FPS bile arttırır çünkü yükü GPU sırtlar şahsen ben 2K da 400 görürken 1080p de 330 falan görüyorum. Buna ek olarak uzaktaki karakterleri daha net görmeni sağlar.

5060 Ti hele ki rekabetçi oyunlar için fazla fazla yeterli ben 4060 ile çoğu oyunu hikayeli, rekabetçi fark etmeksizin zaten 2K da oynuyorum. Şöyle yapabilirsin çift monitör + bayeu standı ile hikayeli oyunlarda 2K düşük Hz bir monitör ile takılabilirsin.

Ek olarak işlemcin ne cihazın darboğaz yaşayacak mı? Ayrıca işlemci bu tür rekabetçi oyunlarda daha baskın kalıyor eğer işlemcin Ryzen 3D gibi model değilse 2K bazen FPS bile arttırır çünkü yükü GPU sırtlar şahsen ben 2K da 400 görürken 1080p de 330 falan görüyorum. Buna ek olarak uzaktaki karakterleri daha net görmeni sağlar.

İleride 2K geçsem ne olur hocam 5060 Ti alınca, sorun olur mu 2K? 9800X3D işlemcim.
Bu kart nasıl acaba sessiz mi?

Hikayeli hiç oynamıyorum. OLED monitör düşündüm çok güzel gözüküyor ama 360 Hz çok pahalı.

İleride 2K geçsem ne olur hocam 5060 Ti alınca, sorun olur mu 2K? 9800X3D işlemcim.

Hikayeli hiç oynamıyorum. OLED monitör düşündüm çok güzel gözüküyor ama 360 Hz çok pahalı.
İler de 2K'ya geçmeye düşünüyorsanız RX 9070 XT yeter. Prime modeli alın derim fazlasına gerek yok. Rekabetçi oyunlar için OLED fazla değil mi?

Ben CS 1.6 oynarken sapık gibi 800x600 yapıyordum, ekrana nişangah cizerdim 😅

Şu anki oyunlar için bir şey diyemem ama sanırım yine 4:3 oynardım 😀

Hikayeli oynamıyorsan RTX stüdyo özellikleri dışında hiçbir işe yaramaz. Senin için saf güç önemli bu yüzden AMD kullansan daha mantıklı olur. Dediğim gibi zaten artık bu seviyede bir kartla 2K da hiçbir sorun yaşamazsın hele ki bu işlemciyle.

İler de 2K'ya geçmeye düşünüyorsanız RX 9070 XT yeter. Prime modeli alın derim fazlasına gerek yok. Rekabetçi oyunlar için OLED fazla değil mi?

Aslında daha iyi bile en düşük tepki süresine sahip olan ekranlar OLED ekranlar ama 4 monitör parası 1 monitöre verilir mi o ayrı soru.

OLED gecikme düşük, görüntü güzel o sebepten ötürü heves ettim aslında hocam. 9070 XT sorunsuz mu?

Hikayeli oynamıyorsan RTX stüdyo özellikleri dışında hiçbir işe yaramaz. Senin için saf güç önemli bu yüzden AMD kullansan daha mantıklı olur. Dediğim gibi zaten artık bu seviyede bir kartla 2K da hiçbir sorun yaşamazsın hele ki bu işlemciyle.

Aslında daha iyi bile en düşük tepki süresine sahip olan ekranlar OLED ekranlar ama 4 monitör parası 1 monitöre verilir mi o ayrı soru.

Benim monitör 360 Hz ama çok iyi değil. Gecikme 0.5 ms yazıyor ama 1.8 ile 6 arası çıkıyormuş monitörlerde o beni biraz soğuttu. OLED istedim ve fakat o 40k ekran kartı 35k bütçemi çok zorluyor.

9070 XT alıp ileride OLED geçeceğim gibi maalesef. Yani 1080p kullanacağım. 5070 ti çok pahalı onu istemiştim.

Çok fazla mesaj atılmış, kafam karıştı. Önceliğiniz sırf rekabetçi oyunlarsa XL2546X alın geçin. Diğer taraftan çok güçlü ekran kartı şart değil, yükü ağırlıklı işlemci çeker.

@14381 Şunu eklemek isterim. Geçmişte CS:GO tecrübem var. Faceit’im 2600 elo. 240hz kullandım senelerce. Benim kendi tecrübeme göre gecikme ve motion blur performansı, hertz değerinden daha önemli. Zowie’nin de o açıdan en iyisi olduğuna şüphe yok. 360hz denediğimde tutarsız ve çok zor gelmişti. Alışkanlıkla ilgili belki, fakat hertz değeri arttıkça iyi oluyor fikrine karşıyım.

Diğer taraftan, Fast TN hala en ideali gibi. Zowie’nin güncel monitörünü ondan tavsiye ettim. Gerçekten oyundaki karakterleri yağ gibi ön görüntüde tutmayı başarıyor, karakter ve diğer grafikler birbirine girmiyor.

OLED panelli bir monitörle rekabetçi oynamanın da aşırıya kaçacağını ve performansını kötü etkileyeceğini düşünüyorum.

Son düzenleme: