eypust

Uzman
Merhaba,

Chrome üzerinden TRT 1 sitesinden canlı yayını izlemek istiyorum ama "Tarayıcında reklam engelleyici olduğunu tespit ettik" uyarısı alıyorum. Chrome üzerinde böyle bir eklenti kurulu değil. Ayrıca farklı bir çok kanalı denedim hepsini açtı. 3 farklı bilgisayarda denedim aynı hatayı verdi.

Benden mi kaynaklı yoksa TRT tarafında mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarayıcı içerisinde bir ayar olabilir. Bir de emin olmak adına uzantılar sayfasına bakın. Atıyorum antivirüs uzantısı vardır, genelde kullanılsın diye üstün körü bir reklam engelleme ekleyebiliyorlar.

Veya AdGuard DNS'i gibi reklam engelleyen bir DNS kullanıyorsan uyarı veriyor olabilir. Uzantı ve DNS gibi şeyleri kapattıktan sonra CTRL+F5 yapın.

Benzer şekilde UBO Lite kullanırken uyarı almıyorum. Ama deli gibi reklam engelleme bildirimi artıyor. Şu sayı 150 bin civarıdır. Genelde 5 haneliler gözüküyor. Sayfayı yeniledim bu arada benden kaynaklı da olabilir. Bazen bu siteler reklam engelleyici varken performanslı çalışmıyor. Uzantıyı devredışı bırakıp geri açmıştım. Belki o yüzden engelleyemediğinden böyle olmuş olabilir.

2025-05-06_22-40.webp

TRT, adblock algılamalarını "imasdk.googleapis.com" alan adı üzerinden yapıyor eğer bu alan adını tarayıcı engelliyorsa "adblock detect" uyarısı verir. uBlock kullananlar için
Kod:
www.tabii.com imasdk.googleapis.com * block
bu kuralı kurallarıma ekleyin ve işleyin. Eğer tamamen reklamsız izlemek istiyorsanız "https://tv-trt1-esdai.medya.trt.com.tr/master.m3u8" bu adresi VLC programında "Ağ akışı aç" sekmesinde bulunan yere girebilirsiniz. Bu arada reklam engelleyiciler ve reklam engelleme konusunda deneyimli birisiyim bir yardıma ihtiyacınız olursa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
TRT, adblock algılamalarını "imasdk.googleapis.com" alan adı üzerinden yapıyor eğer bu alan adını tarayıcı engelliyorsa "adblock detect" uyarısı verir. uBlock kullananlar için
Kod:
www.tabii.com imasdk.googleapis.com * block
bu kuralı kurallarıma ekleyin ve işleyin. Eğer tamamen reklamsız izlemek istiyorsanız "https://tv-trt1-esdai.medya.trt.com.tr/master.m3u8" bu adresi VLC programında "Ağ akışı aç" sekmesinde bulunan yere girebilirsiniz. Bu arada reklam engelleyiciler ve reklam engelleme konusunda deneyimli birisiyim bir yardıma ihtiyacınız olursa sorabilirsiniz.
Hocam merhaba bir apk var onun icinde de reklam engelleyeci bloklayan kodlar var bundan nasıl kurtulabilirim

Hocam merhaba bir apk var onun icinde de reklam engelleyeci bloklayan kodlar var bundan nasıl kurtulabilirim
Apk'lara pek müdahele edilemiyor "Adblock detect" konusunda ama bu algılama için ayrı bir domain kullanıyorsa engellenebilir. NextDNS ile trafiği gözden geçirmek gerek, hangi uygulama?