Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SF26

Üstün
Dostlar merhaba. Sabah ZorinOS işletim sistemimde çıkan hata sonrası RekOS'a geçiş yapıp MiniTool üzerinden Zorin'in barındığı yeri sildim ve yerine Arch Linux kurmaya karar verdim.
Arch Linux'un kurulumu esnasında benim zeki mi zeki 3 yaşındaki kuzenim sağ olsun klavyeye sürekli vurduktan sonra flashı çekince bilgisayarım restartlandı ve No Bootable Device hatası almaya başladım.
Yüksek ihtimalle RekOS'un barındığı depolama kısmında sıkıntı var. Elimdeki flash bellekte Zorin'in ISO'su olduğu için bilgisayarı -en azından şimdilik- kullanabiliyorum.
RekOS'un barındığı depolama kısmına Zorin'den giriş yaptığım zaman @snapshots ve @pkg klasörleri var.
Benim merak ettiğim; Bu RekOS'un barındığı depolama kısmını tamamen sıfırlamak için nasıl bir yol izlemem gerek?

Benim şu an kafamdaki tek fikir bilgisayarımın depolama alanını tamamen sıfırlamak.
ZorinOS uzerinde disk yöneticisi gelmesi lazimdi. Bozuk kurulum olan RekOS tarafini oradan bicimlendirebilirsiniz aslinda. Hatta komple diski silecekseniz, kuracaginiz Linux dagitiminda diski silip kurabilirsiniz.

Çözüm
ZorinOS+oyun amaçlı kullanabileceğim bir
Linux tabanlı işletim sistemi seçip onları kurup yoluma devam etmek
Eğer küçük kardeşinize ZorinOS'i vermeyi planlamıyorsanız ve iki işletim sistemini de kendiniz kullanacaksanız ZorinOS'e de oyunlarınızı kurabilirsiniz.

ZorinOS uzerinde disk yöneticisi gelmesi lazimdi. Bozuk kurulum olan RekOS tarafini oradan bicimlendirebilirsiniz aslinda. Hatta komple diski silecekseniz, kuracaginiz Linux dagitiminda diski silip kurabilirsiniz.
Teşekkür ederim işe yaradı hocam. Tamamen sildim Disks kısmı üzerinden ve şu an ZorinOS'a tüm diski vererek kurulum yapıyorum.
Muhtemelen bir sonraki konum oyun için Linux dağıtımı önerisi isteyeceğim.

Teşekkür ederim işe yaradı hocam. Tamamen sildim Disks kısmı üzerinden ve şu an Zorin OS'a tüm diski vererek kurulum yapıyorum.
Muhtemelen bir sonraki konum oyun için Linux dağıtımı önerisi isteyeceğim.

Zorin OS'u kullanabilirsiniz aslinda. Oyun ve gunluk isler için ben Arch Linux kullanıyorum. Size kurulumu zor gelirse endeavourOS kullanin.