Bug kısmına katılıyorum. Ama unutulmaz. Çünkü gelişmeye çok açık bir oyun. Bu buglı haliyle bile 3 milyon oyuncuya ulaşmış. İnsanlar farklı bir deneyim istiyor. Bunu getirdiler. Ve önü çok açık. 15 dolar kesinlikle pahalı. 10 olmalıydı.
Evet cidden farklı bir deneyim sunuyor. Unutulma kısmı dediğim gibi yapımcı firmaya bağlı. Bu bugları 2-3 ay düzeltmezlerse unutulmaya başlanır. Ama adam akıllı updateler getirirlerse gayet eğlenceli potansiyelli bir oyun. Ben yine de fiyat konusunda ilerleyen zamanlarda ücretsiz olacağını düşünüyorum. Rocket League bile ücretsizken bu oyuna 30 da 15 dolar da aşırı fazla fiyat.

Evet cidden farklı bir deneyim sunuyor. Unutulma kısmı dediğim gibi yapımcı firmaya bağlı. Bu bugları 2-3 ay düzeltmezlerse unutulmaya başlanır. Ama adamakıllı Update'ler getirirlerse gayet eğlenceli potansiyelli bir oyun. Ben yine de fiyat konusunda ilerleyen zamanlarda ücretsiz olacağını düşünüyorum. Rocket League bile ücretsizken bu oyuna 30 da 15 dolar da aşırı fazla fiyat.

Pro Soccer Online gibi fizik motoru olmayan bir oyun bile oynanıyorken, bu oyun unutuluyorsa oyuncularda sıkıntı vardır.

Tüm betalarını oynamış birisiyim nasıl bug yok. Betadan bile daha kötü bir halde. Bu oyunu almak ölü bir yatırımdır şu anlık için. Firmaya da düzeltebileceklerine güvenmiyorum.
Ben de tüm betaları oynadım. Bug yok oyunda? Bug dediğin şey ne? Gayet dümdüz oynanıyor oyun. Crash veya bağlantı sorunlarından bahsediyorsan onlar farklı ve bug değiller.

Ben de tüm betaları oynadım. Bug yok oyunda? Bug dediğin şey ne? Gayet dümdüz oynanıyor oyun. Crash veya bağlantı sorunlarından bahsediyorsan onlar farklı ve bug değiller.
Netcode problemleri, topun oyun içinden geçmesi, vuruşların sayılmaması, topu kaleciyken tutmana rağmen gol olması, sunucu problemleri, optimizasyon problemleri.
Pro Soccer Online gibi fizik motoru olmayan bir oyun bile oynanıyorken, bu oyun unutuluyorsa oyuncularda sıkıntı vardır.
Hayır oyuncularda sıkıntı yoktur bu oyun çöp çünkü. Pro Soccer Online oynanıyorken derken on binlerce insanın oynadığını falan düşünüyorsunuz galiba.

Topu kaleciyken tutmana rağmen gol olması
Böyle bir şey yok. Kalecisin, topu tutuyorsun ve kale içindeysen topa tekrar vurmaya çalışırsan gol sayılıyor. Bug değil bu oyunun kuralı direkt. Çünküsü rakip oyuncu kale içine gelene kadar topu rahatça verebiliyorsun ve önüne markaj yapma şansı olmuyor. Adil olmaz.

i3 7100- 1050 Ti - 8 GB RAM sahibi arkadaşım oyunu en düşük ayarlarda 50 60 FPS oynuyor hocam. Optimizasyon sorunu da yok oyunun o kadar bence.

Animasyona girip vurmaması sinir bozucu evet ama rakip önce davrandıysa buna da yapılacak bir şey yok. Bu arada kafa vuruşları ayak vuruşlarından daha hızlı animasyon olduğu için topa biri ayak ve biri kafayla yükselirse kafayla yükselen %100 alıyor. Belki buna biraz düzenleme getirilebilir.

Sunucu problemi dışında oyunun ciddi sorunu yok bence.

Böyle bir şey yok. Kalecisin, topu tutuyorsun ve kale içindeysen topa tekrar vurmaya çalışırsan gol sayılıyor. Bug değil bu oyunun kuralı direkt. Çünküsü rakip oyuncu kale içine gelene kadar topu rahatça verebiliyorsun ve önüne markaj yapma şansı olmuyor. Adil olmaz.
Bundan bahsetmiyorum kaleci topu eline alıyor fakat 1 saniye sonra halbu ki eline hiç almamış şut çekmiş ve gol yemiş oluyor. Bu da netcode kaynaklı bir problem yani oyun hatası.
i3 7100- 1050 Ti - 8 GB RAM sahibi arkadaşım oyunu en düşük ayarlarda 50 60 FPS oynuyor hocam. Optimizasyon sorunu da yok oyunun o kadar bence.
Alınan FPS'ten ziyade 2-3 dakika da bir olan fps drop sorunu var. Bunu herkes yaşıyor. Oyunu direk kapanan çok insanda var. Yayıncılar dahil.
Animasyona girip vurmaması sinir bozucu evet ama rakip önce davrandıysa buna da yapılacak bir şey yok. Bu arada kafa vuruşları ayak vuruşlarından daha hızlı animasyon olduğu için topa biri ayak ve biri kafayla yükselirse kafayla yükselen %100 alıyor. Belki buna biraz düzenleme getirilebilir.
Bunu düzeltmeleri lazım. Bu rakibin önce davranmasından dolayı değil sunucu kaynaklı hata dan oluyor.

Oyunun beta hali daha iyiydi. Ben diyorum ki oyunu bu şekilde bırakırlarsa unutulup gidecek bir oyun. Daha adam akıllı bir güncelleme getirmediler. Beta'da herkes merak etti ücretsiz olunca da oynadı haliyle oyuncu sayısı ciddi bir şekilde fazlaydı. Şuraya da yazıyorum bu oyun birkaç ay içerisinde ücretsiz olacak. Hem Dünya genelin de hem de Türkiye için aşırı pahalı bir oyun.

Bundan bahsetmiyorum kaleci topu eline alıyor fakat 1 saniye sonra halbuki eline hiç almamış şut çekmiş ve gol yemiş oluyor. Bu da netcode kaynaklı bir problem yani oyun hatası.
50 saat oynadım Plat bile oldum ama bir kere bile şunu görmedim. Hangi sunucuya bağlısın ki sen?

Alınan FPS'ten ziyade 2-3 dakika da bir olan FPS düşmesi sorunu var. Bunu herkes yaşıyor. Oyunu direk kapanan çok insanda var. Yayıncılar dahil.
Crash hatalarını biliyorum ama FPS düşmesi sorunu gerçekten 100'de 1 falan. Oyun içinde hiç denk gelmedim ama ısınmada 20 25 ısınmada bir denk geliyorum. Abartılacak bir FPS düşmesi sorunu yok ama crash hatası var. Bundan da bahsettim. Klasik UE oyunu. Şaşırmıyorum.

Tek hataları oyunu erken erişimde çıkarmamaları. Fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim. Rocket League bunun en yakın örneği. Anlık oyuncu sayısı Rocket'in 2 katı.

Sunucu farketmiyor. Türkiye 20ms avrupa 55ms alıyorum şu anda. Erken erişimde çıkması gerekiyordu. Oyunun ranked maçlarıda zor değil. Ekiple oynuyoruz rank maçları basit geçiyor.

Oyuncu sayısı konusunda bir şey diyemem. Rocket league çoğunlukla epic games'ten oynanıyor artık. Hiç steam'den oynayana denk gelmiyorum. O yüzden steamdb referans almak mantıklı değil. Rematch'de Xbox Gamepass üzerinden daha fazla oynanıyordur tahminime göre.

Rocket League zaten epic games'e geçtiğinden beri yavaşça bozmaya başladı kendini. Toxic insanlar dolmaya başladı. Turnuva sunucuları aşırı kötüydü. Kaç kere turnuvaları sunuculardan dolayı kaybettik zamanında. Bir de üstüne trade sistemini tamamen kapattılar.

@99 @alp15eren 'in dediği bug ve optimizasyonların hepsi doğru maalesef ama bunlar yüzünden oyunu kimse bırakmaz. Çok büyük bir yatırımla girdiler piyasaya bütün yayıncılara oynattılar. Çok büyük bir popülerlik var oyunda. Efootball ve FIFA'dan bıkan ve farklılık arayanlar için 10 numara oyun. 3 boyutlu Haxball. Topun içinden geçmesi, ışınlanma, crash problemler, oyundan düşme (çok fazla oluyor ve takımdan 2 kişiyi birden atıyor oyun), ani FPS düşmesi, hangi ayarda olursa olsun 60-70 FPS vermesi, saha değişince FPS'in çok değişmesi, alt tab atınca FPS düşmesi gibi çokça da sorunu var oyunun. Ama, yine de oynanır, oynanacak. İnsanlar farklılık arıyor.

@99 @alp15eren'in dediği bug ve optimizasyonların hepsi doğru maalesef ama bunlar yüzünden oyunu kimse bırakmaz. Çok büyük bir yatırımla girdiler piyasaya bütün yayıncılara oynattılar. Çok büyük bir popülerlik var oyunda. eFootball ve FIFA'dan bıkan ve farklılık arayanlar için 10 numara oyun. 3 boyutlu HaxBall. Topun içinden geçmesi, ışınlanma, crash problemler, oyundan düşme (çok fazla oluyor ve takımdan 2 kişiyi birden atıyor oyun), ani FPS düşmesi, hangi ayarda olursa olsun 60-70 FPS vermesi, saha değişince FPS'in çok değişmesi, Alt Tab atınca FPS düşmesi gibi çokça da sorunu var oyunun. Ama, yine de oynanır, oynanacak. İnsanlar farklılık arıyor.

Evet insanlar farklılık arıyor. Fikir olarak da güzel oyun ona bir şey demiyorum. Ama gidipte aylarca oyunu bu şekilde bırakırlarsa güncelleme getirmezlerse oyunu oynamazlar. Yayıncı reklamı da kurtarmaz. Bu firma Valve, Activision ya da EA değil ki oyunuyla ilgilenmese bile insanlar oynamaya devam etsin.

Şu an Counter Strike 2, Call Of Duty, Fifa'ya aylarca güncelleme gelmesin insanlar tepki gösterse bile oynamaya devam eder. Ama rematch'in böyle bir olanağı yok.