Evet insanlar farklılık arıyor. Fikir olarak da güzel oyun ona bir şey demiyorum. Ama gidip de aylarca oyunu bu şekilde bırakırlarsa güncelleme getirmezlerse oyunu oynamazlar. Yayıncı reklamı da kurtarmaz. Bu firma Valve, Activision'ya da EA değil ki oyunuyla ilgilenmese bile insanlar oynamaya devam etsin.

Şu an Counter-Strike 2, Call of Duty, FIFA'ya aylarca güncelleme gelmesin insanlar tepki gösterse bile oynamaya devam eder. Ama Rematch'in böyle bir olanağı yok.

Oyunla ilgileniyorlar, oyunu yapıp bir köşeye atsalardı puma ile anlaşmazlardı, ve daha çok iş birliği görürürüz ilerleyen zamanlarda, her oyun ilk dönemlerinde çoğu şeyi eksik çıkar, FIFA Call of Duty'yle karşılaştırmanız saçma bu oyunun güncellemelerini.

Oyunla ilgileniyorlar, oyunu yapıp bir köşeye atsalardı puma ile anlaşmazlardı, ve daha çok iş birliği görürürüz ilerleyen zamanlarda, her oyun ilk dönemlerinde çoğu şeyi eksik çıkar, FIFA Call of Duty'yle karşılaştırmanız saçma bu oyunun güncellemelerini.
Burada bahsetmek istediğim şey bu oyunlar aylarca güncelleme getirmese bile oynanacağı yönünde, ama rematch 2 hafta geçti daha adam akıllı fix getirmedi bu halinde kalmaya devam edemez diyorum. Türkçe yazıyorum niye anlamamak ta ısrar ediliyor?

Rematch'e gelmesi gereken güncelleme şu an da bariz hataların çözüleceği bir güncelleme. Zaten futbol oyunu olduğu için futbol takımları, markalarla her türlü anlaşıp getirirler ondan bahsetmiyorum. Mesela CS2. Bu oyunda sunucu bakımından rezalet bir oyun. Hiç bir içerik güncellemesi, hata düzeltmesi gelmiyor rakibi olmadığı ve geçmişten gelme ünüyle hala daha oynanmaya devam ediyor. Rematch'de CS2'de ki gibi saçma sunucu sorunları yaşıyor. Bu sorunları düzeltilmezse o 3 milyonun hala oyunu oynayacağını mı düşünüyorlar.

Burada bahsetmek istediğim şey bu oyunlar aylarca güncelleme getirmese bile oynanacağı yönünde ama rematch 2 hafta geçti daha adamakıllı fix getirmedi bu halinde kalmaya devam edemez diyorum. Türkçe yazıyorum niye anlamamak ta ısrar ediliyor?

Rematch'e gelmesi gereken güncelleme şu an da bariz hataların çözüleceği bir güncelleme. Zaten futbol oyunu olduğu için futbol takımları, markalarla her türlü anlaşıp getirirler ondan bahsetmiyorum. Mesela CS2. Bu oyunda sunucu bakımından rezalet bir oyun. Hiçbir içerik güncellemesi, hata düzeltmesi gelmiyor rakibi olmadığı ve geçmişten gelme ünüyle hala daha oynanmaya devam ediyor. Rematch'de CS2'de ki gibi saçma sunucu sorunları yaşıyor. Bu sorunları düzeltilmezse o 3 milyonun hala oyunu oynayacağını mı düşünüyorlar.

Hiçbir futbol oyununu aktif olarak 3 milyon kişi oynamıyor zaten, bu piyasanın tekeli FIFA'nın bile genel olarak 60 70k oyuncusu oluyor, TOTY, TOTS Döneminde 90k oyuncuyu görünce sunucular yok oluyor gibi bir şey oynanmıyor oyun. Sloclap gibi bağımsız bir firma için aktif 25 30k oyuncu iyi, ilerleyen dönemlerdede buglar çözülecek zaten.

Bir oyuna fanboyluk yapmadan önce iyice bir araştırıp düşünün. Benim bu firmaya karşı bir düşmanlığımda yok. Oyun çıkışını inanılmaz yanlış yaptı. O kadar beta yapılmasına rağmen daha problemli çıkardılar. Oyun erken erişim de ve daha uygun bir fiyata ya da ücretsiz çıkmalıydı. İçerik eksikliği konusunda bunlar zamanla düzeltilir. Fakat bu sunucu problemleri oyunun tüm keyfini mahveden hatalar.

• Bazen maç bulması 10 dakika civarında sürüyor.
  • Her ne kadar Türkiye sunucusu dese de Avrupa'da bir sunucuya atıyor.
  • Bariz bir şekilde netcode problemleri var. Oyun %50 bir şekilde RNG sistemine dönüyor
  • Bazı zamanlarda gol atarken ya da yerken anlık takılmalar oluyor.
  • Oyun çöküyor
  • Oyunda desync problemleri aşırı fazla. Pingin olmamasına rağmen topa şut çeksen saymıyor, kaleci olduğun zaman tutsan yine saymıyor.

Eğer firma bu sorunları düzeltirlerse zaten bir problem yok. Ama bu problemleri düzeltmek yerine sadece içerik getirirlerse o günlük 50k oyuncu sayısı 5k-10k üstüne bile çıkamaz. O saydığım firmaların alternatifi olmadığı için insanlar bir şekilde katlanıyor. Fakat hiç kimse bu oyuna bu kadar şans vermez.

Bir oyuna fanboyluk yapmadan önce iyice bir araştırıp düşünün. Benim bu firmaya karşı bir düşmanlığımda yok. Oyun çıkışını inanılmaz yanlış yaptı. O kadar beta yapılmasına rağmen daha problemli çıkardılar. Oyun erken erişim de ve daha uygun bir fiyata ya da ücretsiz çıkmalıydı. İçerik eksikliği konusunda bunlar zamanla düzeltilir. Fakat bu sunucu problemleri oyunun tüm keyfini mahveden hatalar.

• Bazen maç bulması 10 dakika civarında sürüyor.
  • Her ne kadar Türkiye sunucusu dese de Avrupa'da bir sunucuya atıyor.
  • Bariz bir şekilde netcode problemleri var. Oyun %50 bir şekilde RNG sistemine dönüyor
  • Bazı zamanlarda gol atarken ya da yerken anlık takılmalar oluyor.
  • Oyun çöküyor
  • Oyunda desync problemleri aşırı fazla. Pingin olmamasına rağmen topa şut çeksen saymıyor, kaleci olduğun zaman tutsan yine saymıyor.

Eğer firma bu sorunları düzeltirlerse zaten bir problem yok. Ama bu problemleri düzeltmek yerine sadece içerik getirirlerse o günlük 50k oyuncu sayısı 5K-10k üstüne bile çıkamaz. O saydığım firmaların alternatifi olmadığı için insanlar bir şekilde katlanıyor. Fakat hiç kimse bu oyuna bu kadar şans vermez.

Bu firma benim babamın oğlunun firması mı fanboyluk yapayım? Bende size diyorum ki her oyun çıktığı ilk dönemde bu kusurlara sahip olabilir, evet oyun o kadar beta test yapmasına rağmen eksik çıktı. Fakat bunlar çözülemeyecek sorunlar değil diyorum. Siz ise sanki bunların düzeltilmesi imkansızmış gibi, oyuncu sayısı şuraya kadar düşer falan diyorsunuz.

Ben imkansız demiyorum. Bu şekilde devam ederse düşecek diyorum. Bunlar düzeltilecek demek le düzelmiyor. CS2 için de 2 yıldır hileler düzeltilecek, optimizasyon düzeltilecek deniyor ne oldu düzeliyor mu?

Ben imkansız demiyorum. Bu şekilde devam ederse düşecek diyorum. Bunlar düzeltilecek demek le düzelmiyor. CS2 için de 2 yıldır hileler düzeltilecek, optimizasyon düzeltilecek deniyor ne oldu düzeliyor mu?

Valve neden böyle bir şey ile uğraşsın ki? Adamlar sırf Steam'den para akışı sürekli olduğu için 10 yıldır adamakıllı oyun bile çıkartmıyorlar.

Valve neden böyle bir şey ile uğraşsın ki? Adamlar sırf Steam'den para akışı sürekli olduğu için 10 yıldır adamakıllı oyun bile çıkartmıyorlar.
Benim bahsetmek istediğim düzelip düzelmediği değil işte. CS2 ilk çıktığında herkes zamanla düzelir diyordu. Ne oldu düzelmedi. Şimdi herkes yine Rematch zamanla düzelir diyor. Dediğim gibi zamanla düzelirse hiç bir problem yok. Oyun fikir olarak zaten güzel. Firma daha acemi bu tarz hataların düzelmesi zaman alır. Ama bunları düzeltmeyle uğraşmayıp işte messi sponsor oldu, yok puma geldi, yok 5 milyon oyuncu sayısına ulaştık diye paylaşım yaparlarsa o zaman oyuncu sayısının düşmesini görürler.

Şimdi farklı oyunlardan örnek vereceğim. Dead by daylight. Kendi alanında şu anda rakip yok. Oyuna güncelleme vs. geliyor aktif tutuyorlar oyunu. Bu oyuna rakip olarak Texas Chainsaw Massacre çıktı. İlk çıktığı zaman oyuncu sayısı olarak ta fena değil di. Bana göre potansiyeli olan DBD için ciddi rakip olabilecek bir oyundu. Ama ne oldu güncellemeler aşırı geç geldi oyunla ilgilenmediler sadece skin getirdiler. Peki oyun şu an oynanıyor mu tabii ki de hayır.

Ben de burada Rematch'in aynı hatayı yapmamasını istiyorum. Texas Chainsaw yolundan giderlerse isterse ronaldo gelsin oyunu yine kurtaramaz.

Böyle bir şey yok. Kalecisin, topu tutuyorsun ve kale içindeysen topa tekrar vurmaya çalışırsan gol sayılıyor. Bug değil bu oyunun kuralı direkt. Çünküsü rakip oyuncu kale içine gelene kadar topu rahatça verebiliyorsun ve önüne markaj yapma şansı olmuyor. Adil olmaz.

i3 7100- 1050 Ti - 8 GB RAM sahibi arkadaşım oyunu en düşük ayarlarda 50 60 FPS oynuyor hocam. Optimizasyon sorunu da yok oyunun o kadar bence.

Animasyona girip vurmaması sinir bozucu evet ama rakip önce davrandıysa buna da yapılacak bir şey yok. Bu arada kafa vuruşları ayak vuruşlarından daha hızlı animasyon olduğu için topa biri ayak ve biri kafayla yükselirse kafayla yükselen %100 alıyor. Belki buna biraz düzenleme getirilebilir.

Sunucu problemi dışında oyunun ciddi sorunu yok bence.
Optimizasyon sıkıntısı var bir tık. RTX 4070 - Ryzen 9 7845HX ile oynuyorum oyunu. Alt Tab atınca oyun donmaya başlıyor.