6 ay kadar önce Ryzen 7 7800X işlemci kullanıyordum sistemimde. Herhangi bir sorunum yoktu. Sonra 7950x3D işlemciye geçtim. Bu işlemciye geçtikten sonra işlemciler çıktığı gibi yeni bir BIOS güncellemesi de yayımlandı.
Sürüm 1303.
9.43 MB 2023/04/27
SoC voltage for Ryzen 7000x3D series limited to a maximum of 1.30v to protect the CPU and motherboard.
Yukarıdaki BIOS güncellemesini de bilgisayara yükledim sorunsuz bir şekilde. Akabinden bir Windows güncelleştirmesi sonrası bilgisayar kendini yeninden başlatmak istediğinde bilgisayar kapandı ve yeniden başlarken anakart "00" hatası verdi. Sorun rastgele olabileceğini düşündüm ve Power tuşuna basılı tutarak kapattım ve yeniden açtım. Sorunsuz bir şekilde açıldı ve güncelleme tamamlandı. Ancak bugünden sonra her reset atmam gerektiğinde ya da BIOS güncellemesi yapmaya çalıştığımda ( BIOS güncellemesi yapılırkende bilgisayar yeniden başlamaya çalışıyor) aynı "00" hatası ile karşılaşıyorum anakart boot etmeye çalıştığı sırada. Ve bu esnada bilgisayarın fanları aşırı yüksek devirlere çıkıp tekrar yavaşlıyor bu döngü yaklaşık 1'er saniye aralıklarla devam ediyor. Soruna çözüm olabilir mantığı ile başka bir Power ile denedim. Sonra ramlarden şüphelendim ve aynı kit RAM'den 1 tane daha aldım. Yine sonuç değişmedi. Ayrıca BIOS güncellemeside yaptım 1 kere bilgisayar kapalı bir şekilde USB üzerinden arkadaki BIOS Update tuşu ile güncelleyebiliyorum BIOS'u.

Sistem özelliklerim:

CPU: AMD Ryzen 9 7950x3D
GPU: ASUS RTX-4080 ROG STRIX
MB: ASUS X670e Crosshair Hero
HDD: 2X M.2 SSD Samsung 980Pro
RAM: G.Skill 6000MHz 4x16 DDR5 (F5-6000J3038F16GX2-TZ5nr) CL30-38-38-96 1.35v
Kasa: ASUS hyperion GR701
Power: ASUS Thor 1200W
Soğutucu: ASUS ROG Ryujin II 240

Aklıma başka iletebileceğim bir detay gelmedi. Bir çözüm arıyorum 6 aydır bu sorun yüzünden bilgisayardan soğudum. Çözüm için ilgilenen herkese teşekkür ederim şimdiden.

Bu sorun ProArt Z690 anakart ile benim de başıma geldi. İşin sonunda anakart servise gitti, geri geldi ama sorun devam ediyordu. En son 12700KF işlemci yerine başka bir işlemci taktık ve sorun çözüldü.

Bizimki biraz daha farklı idi tabi. Sistem ilk açılışta açılıyor fakat sonrakilerde 00 gösterip restart döngüsüne gidiyordu.

Anakart sorunu olabilir ama işlemci de olma ihtimali var. Mümkünse başka işlemci ile sene ilk olarak.

Son düzenleme:
Sorun işlemci değiştirdikten sonra başladı zaten. %90 işlemci ile alakalı o zaman. Peki bu süreçte işlemciyi servise göndersek AMD bu konuda nasıl bir destek sunuyor acaba. Hatayı anlayıp Değişim yapabilirlermi? Bi görüşme sağlayayım kendileri ile.