Ömer_Yeter 18

Üstün
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Dün itibarıyla bu oyunu 19 saatlik bir oynanışın ardından bitirebildim. İlk değinmek istediğim yönü, eski bir oyun olduğundan dolayı kullandığı kamera açısı. Mesela bir yere giderken W tuşuyla gidiyorum ama kamera yönü değiştiği için bir anda geriye doğru gitmeye başlıyorum ve bu sürekli olarak böyle, çünkü oyunda kamera nasıl bir konumdayım, tuşların mantığı da ona göre işliyor. Bu yönü sebebiyle biraz, hatta bayağı bir zorlandığımı söyleyebilirim. En azından ilk başlarında oyunda zorlandım bu mekanik yüzünden. Oyunun grafikleri ise bir remaster oyununa göre ortalama diyebilirim. Gayet orta seviyeli bir grafikte, çok göze batmadan oynanılabilir. Oyunun hikayesi ise iki karakterli oynama imkanı sunulduğundan biraz karmaşık bence, çünkü mesela ben Chris ile oynadım ancak Jill ile olan kısmında birkaç detay falan kaçırmış olabilirim ama bu yine de oynamama engel olmadı. Son olarak, oyunun karakterlerin durumuna göre farklı farklı sonları bulunuyor. Mesela bir sonda Jill ve Rebecca'yı kurtarırken, bir sondaysa ikisini de kaybetmiş olabiliyoruz. Bu da elbet ki oyunu, bana soracak olursanız, gerçekçi kılıyor.

Benim bu oyun hakkındaki yorumum bu şekilde. Peki ya söze göre bu oyun nasıl?