Merhaba arkadaşlar.
Bu sabah Resident Evil Requiem nihayet çıktı. Daha önceden buna benzer bir konu açmıştım:
Merhaba arkadaşlar. 27 Şubat 2026'da Resident Evil Requiem çıkacak. Muhtemelen çıkmadan birkaç gün önce demo yayınlarlar diye tahmin ediyorum.
Resident Evil 2, 3 ve 4'ün Remake sürümlerini halihazırda bitirdim. Requiem de gerçekten çıtayı yukarı çıkaracak deniliyor. Fakat olası optimizasyon sorunlarından dolayı ön sipariş yapmak mantıklı mı bilmiyorum.
Neden optimizasyon sorunlarından bahsettim? Çünkü RE4 Remake'in optimizasyonu çok iyiydi. Fakat sonrasında çıkan ve aynı motoru kullanan iki Capcom oyunu olan Dragon's Dogma 2 ve Monster Hunter Wilds berbat optimizasyona sahip. Bu nedenle...
Fakat o dönemde oyun henüz çıkmamıştı ve birçok bilgi de eksikti. Mesela Leon'un bu oyunda yer alacağı bilinmiyordu. Ayrıca o dönemde demo çıkacağına inanıyordum. Şimdi ise oyun çıktı ve hiçbir şekilde demo yayınlanmadı. Bu yüzden tekrar konu açmayı daha doğru buldum.
Oyunun Steam'de baz sürümü 52,49 dolar, Deluxe sürümü ise 59,99 dolar. Ben şahsen Deluxe sürümü almak istiyorum, çünkü Deluxe sürümü Grace Ashcroft için çok güzel kostümler kullanmanıza izin veriyor.
Sistemimde Ryzen 7 5700X işlemci, MSI B450 Tomahawk MAX anakart, 32 GB (2x 16) DDR4 3600 MHz CL18 bellek kiti ve ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı mevcut.
Capcom maalesef önceki tüm Resident Evil oyunlarının aksine Requiem için hiçbir demo yayınlamadı. Bu yüzden oyunun performansını ancak oyunu satın alıp görebilirim.
Sizce Resident Evil Requiem alınır mı?