Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zgoen32 11

Becerikli
Merhaba arkadaşlar, oyunda sürekli 2-3 saniye süren droplar yaşıyordum. Örnek vermem gerekirse: FPS ortalamam 100 iken envanteri açınca veya eşya aldıktan sonra ya da daha düz koşarken 2-3 saniyelik anlık FPS 10'a düşüyordu ve zor düzeliyordu. Sürekli oluyordu ama bu 2 ayarı kapatınca sorunlarım çözüldü; en azından hiç hissedilmeyecek seviyeye geldi.

1. Ayar: Mesh quality -> Standarttan low veya off ayarına alıyoruz.

2. Ayar: Hair strands -> Bu ayarı açıktan kapalıya alıyoruz.

Ve işte bu kadar, bende işe yaradı umarım sizde de işe yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesh Quality'de Off ayari yok, olamaz da zaten. Low'a almak cidden %1 FPS'i iyilestiriyor bu oyunda ancak ayari Low almak oyundaki poligon sayisini azaltiyor, belirtmek lazim. Bu yuzden de normalde yuvarlak olmasi gereken objeler koseli gozukebilir.

Hair Strands bayagi onemli bir ayar, kapaliyken saclar cidden cok kotu duruyor, ozellikle de Grace'in saclari. Kapatmanizi onermem acikcasi. Bunun yerine ornegin Shadow Quality ayarini Max'dan High'a alabilirsiniz. Max'in VRAM etkisi cok buyuk ve goruntuye etkisi pek de yuksek degil. %1 FPS konusunda da yardimci oluyor.

Bunun disinda oyunun daha acik ve buyuk mekanlarinda FPS'iniz her turlu dusecek. RE Engine oyunlar acik dunyalari islemekte rezaletler, yapabilecek bir sey yok.

Mesh Quality'de off ayari yok, olamaz da zaten. Low'a almak cidden %1 FPS'i iyilestiriyor bu oyunda ancak ayari Low almak oyundaki poligon sayisini azaltiyor, belirtmek lazim. Bu yuzden de normalde yuvarlak olmasi gereken objeler koseli gozukebilir.

Hair strands bayagi onemli bir ayar, kapaliyken saclar cidden cok kotu duruyor, ozellikle de Grace'in saclari. Kapatmanizi onermem açıkçası. Bunun yerine ornegin Shadow quality ayarini Max'dan High'a alabilirsiniz. Max'in VRAM etkisi cok buyuk ve goruntuye etkisi pek de yuksek degil. %1 FPS konusunda da yardimci oluyor.

Bunun disinda oyunun daha acik ve buyuk mekanlarinda FPS'iniz her turlu dusecek. Re Engine oyunlar acik dunyalari islemekte rezaletler, yapabilecek bir şey yok.

Açıkçası benim için çok fark etti bu 2 ayar, o yüzden paylaşmak istedim. Açık dünyasında hiç sorun yaşamadım Leon ile bölümlerinde.

Onun dışında saç ayarı evet kötü gözüküyor ama gerçekten drop yaşatabilen ayar. Teşekkürler yorumun için.