Makaleler
6
Yer
İstanbul
Merhaba, hazır Resident Evil Requiem çıkacakken seriye başlamak istedim. Her oyunu oynamak gerekli midir? Lore konusunda hakim olmak istiyorum fakat pek tutarlı bir hikayesi olmadığını da duymuştum. Hangi oyunlardan başlanmalı ya da sıra nasıl olmalı? İki paket halinde indirime girmiş sizce hangisini almak hikayeye ve evrenine giriş açısından önemli?

1755635049178.webp

1755635083310.webp

Re 2, Re 3, Re 4 remake ve Resident Evil 7 ve Resident Evil Village oynasanız yeter diğer oyunlar eski biraz zevk alır mısınız bilemem.
Ama şunu söyleyebilirim Resident Evil 3, Resident Evil 2'den önce geçiyor.

Re 2, Re 3, Re 4 remake ve Resident Evil 7 ve Resident Evil Village oynasanız yeter diğer oyunlar eski biraz zevk alır mısınız bilemem.
Ama şunu söyleyebilirim Resident Evil 3, Resident Evil 2'den önce geçiyor.
Sadece 3 mü 2 öncesinde geçiyor? Kalanı düz sıradan gidilebilir mi yani?

Sadece 3 mü 2 öncesinde geçiyor? Kalanı düz sıradan gidilebilir mi yani?
RE 3'te, RE 2'de oynadığımız mekan ve olayların nasıl başladığını konu alıyor. RE 4, RE 2'den sonrası zaten. RE 7 ve 8 başka bir olay örgüsünü anlatıyor zaten onları da 7-8 şeklinde oynayabilirsin.

RE3 oynamanıza gerek yok, rezalet bir remake. İlla lore öğreneyim diyorsanız bakılır, ancak çok kısa bir oyun. Para vermeye değmez.
RE2 RE4 RE7 RE Village oynasanız yeter. Not ekleyeyim, RE5 ve RE6 aksiyon oyununa çevrildiği için seriye reboot attılar.

RE3 oynamanıza gerek yok, rezalet bir remake. İlla lore öğreneyim diyorsanız bakılır, ancak çok kısa bir oyun. Para vermeye değmez.
RE2 RE4 RE7 RE Village oynasanız yeter. Not ekleyeyim, RE5 ve RE6 aksiyon oyununa çevrildiği için seriye reboot attılar.

Rezalet demeniz biraz saçma oyun güzel sadece orijinal oyundan bayağı yer yok ve çok kısa kötü demeniz hakaret olur gibi.

Rezalet demeniz biraz saçma oyun güzel sadece orijinal oyundan bayağı yer yok ve çok kısa kötü demeniz hakaret olur gibi.

Yalan değil. Hikaye olarak oynanır, Jill'i de severim ancak oyun parasını hak edecek bir şey barındırmıyor. Nemesis keza, oyunda birkaç kez çıkıyor o RE2 oyunundaki mr.X kadar korkutucu değil. Ama hikayede ondan çok daha güçlü. Oyunun hikayesinin 6-7 saatte bitebiliyor olması da berbat bir Remake olduğunu gösteriyor açıkçası. Bana tamamen para kazanmalık ara oyun tadı veriyor.