Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alfa4211

Becerikli
Ben Resident Evil'e başlamak istiyorum ama bende RE 2 Remake, RE 3 Remake, RE 4 Remake, RE 6, RE 7, RE 8 var. Diğer kalan oyunları oynamadan sadece bunları oynasam hikayeden bir şey kaybeder miyim?
Çünkü diğer oyunlar değecek kadar iyi değil ve pahalı.

Çözüm
Bu sıra kronolojik bir sıra aslında.

• RE2 Remake
  • RE3 Remake
  • RE4 Remake
  • RE6
  • RE7
  • RE8

Böyle oynarsanız eğer hikaye akışı bozulmaz.
Aslında diğer oyunlarını da oynamak isterdim de fiyatına göre grafik kalitesi iyi değil. Hem de 0 ve 1'deki kamera açısı çok kötü geldi bana. Bir de Code Veronica PC'de yok. Bunlardan bağımsız, bir de Revelations ilgimi çekti.

Oyun ile filmler çok ayrı hatta oyunlar bile bir yerden sonra iyice hikayesel olarka kayıyor. RE7 mesela iyice kopuyor hikayeden RE8'de zombi dışında mit yaratıklar da var. Orijinal RE her zaman ilk 3 derler ama oynanışı en iyi olan 4'tür. 5'te Los Illuminados'tan Uroboros'a kayıyor hikaye ve Chris ile oynuyoruz. 6 her manada tüm zamanların en kötü RE oyunudur 7 güzeldir ama artık RE ile alaka iyice azalmıştır 8, 4'ten sonraki en iyi 2.Oyun olarak kabul edilir ama hikaye evrilmiştir.

Burada bence oyunlarda hikayeye takılma kronolij olarak oyna geç eğer hikayeyi anlamak istiyorum dersen eski Reveleations, Revelations2, RE Zero, HD Remasterd v.s bunları da oynaman gerek ama oynanışı zayıf oyunlar.

Aslında diğer oyunlarını da oynamak isterdim de fiyatına göre grafik kalitesi iyi değil. Hem de 0 ve 1'deki kamera açısı çok kötü geldi bana. Bir de Code Veronica PC'de yok. Bunlardan bağımsız, bir de Revelations ilgimi çekti.
Dediğiniz gibi kamera açısı zaten eski hissettiriyor. Elinizde remake versiyonları varken ben olsam direkt onlardan başlardım. Elinizde zaten ana hikayeden kopmamanızı sağlayacak kadar oyun var. Revelations ise bence de iyi. Daha sonra şans verilebilir.

Hikayeyi düzgün anlatmıyorlar zaten. 7 ve 8 kendi arasında bağlantılı. Geri kalan oyunları çıkış sırasına göre oynayın. Remake'leri oynayın tabii ki. Capcom güzel yapıyor.

0 ile 1'in oynanışını beğenmedim, dandik geldi. Zaten bu yüzden alma ihtiyacı duymadım.