Atmosfer, puzzle, boss savaşları, savaş sistemi vs. pek çok anlamda harika bir oyun Village. Benim bu kadar sevme sebebim de saydığım ve sayamadığım tüm bu elementleri çok iyi şekilde harmanlıyor ve sunuyor olması.

Örneğin Resident Evil 4, muhteşem bir oyun gerçekten, ancak bir süre sonra oyuncuyu o kadar çok aksiyona sokuyor ki bayabiliyorsun. Bende öyle olmuştu mesela, sonlara doğru sıkıldığımı çok net hatırlıyorum. Resident Evil 2, yine şahane bir oyun onu da deneyim etmeni isterim, ancak Resident Evil 2 düşmanlarla savaşmak yerine uzuvlarını koparıp onları işlevsiz hale getirmeni veya savaştan tamamen kaçınmanı isteyen bir oyun. Bu da bazı oyuncular için çok sıkıcı. Resident Evil 7 yine puzzle'larıyla vs. müthiş bir oyun, ancak onun da aksiyon dozajı ve çeşitliliği çok sınırlı. Oyunda çok az aksiyona giriyorduk. RE 5 ve 6 zaten tam anlamıyla meh oyunlar.

Resident Evil Village ise bunların hepsini tam ayarında veriyor, hiçbir noktada sıkmıyor, baymıyor. Tam bayacak herhalde dediğin noktada da son buluyor zaten ağızda ekşi tat bırakmıyor.
Dediklerinize tamamen katılıyorum hocam. Resident Evil 4 Remake her ne kadar muhteşem bir oyun olsa da, korku unsurları neredeyse yok denecek kadar azdı hiçbir yerde gerçek anlamda korkmadım. Ama Villagede. Şu an mesela oyuncak bebek bossunun olduğu kısımdayım ve o kadar geriliyorum ki anlatamam. Gerçekten tüyleri diken diken eden bir atmosfer var.

Bir şey soracağım hocam village in DLC'si oynanmalımı Shadow of rose DLC'si.

Bir şey soracağım hocam village in DLC'si oynanmalı mı Shadow of rose DLC'si.
Bence şart değil, DLC halihazırda elinde varsa oyna tabii farklı bir deneyim o da. Ancak elinde yoksa ve almayı düşünüyorsan tam fiyat verme. DLC çok kısa ve kesinlikle fiyatını hak etmiyor, hatta indirimli fiyatı bile uygun değil bana soracak olursan.

Bence şart değil, DLC halihazırda elinde varsa oyna tabii farklı bir deneyim o da. Ancak elinde yoksa ve almayı düşünüyorsan tam fiyat verme. DLC çok kısa ve kesinlikle fiyatını hak etmiyor, hatta indirimli fiyatı bile uygun değil bana soracak olursan.

Winters expansion olarak satılmasa ucuz olur bence ama onunla satılınca pahalı kalıyor.
Bende yok almayı düşündüm ama fiyatı tuzlu geldi.