Ben öyle bir şey mi dedim sizce? Matematikle resimin kıyaslanması ne alaka? Benim güzel sanatlarda yeteneğim yok müzikteyken alıp resme veriyorlar ve yaptığım resmi beğenmeyeyip ileri düzey resimler yapmamı bekliyorlar sonra şiakyetçi olmayacağım öyle mi? Sadece hakkımı aradıgımı düşünüyorum?
Hakkını aramıyorsun, öğretmenin otoritesini sabote ediyorsun. İleri düzey resimler yapmanı bekleyemez, sadece derse uyum sağlayıp gayret göstermeni bekler. Hakkını aramak istiyorsan neden müzik dersinden resim dersine geçmen gerektiği konusunda arayabilirsin. Yapılan bir dersi yapmayacağım istemiyorum diyerek değil. Ayrıca isterse sana 0 verir üstüne de der ki derse uyum sağlamıyor. Hiçbir söz hakkın olmaz. Hakkını arayacaksan doğru yerde aramalısın. Bir an önce müzik dersine geçmeye çalış. Dersi sabote etme.

hem sadece günde 2 saat sosyalde dolasınca ders calımıyorum öyle mi?
Sosyal'de dolaşmanız sizin özgür iradeniz. İster ders çalışın ister çalışmayın. Ama okul müfredatında bir derse katılmak istememeniz sizin özgür iradeniz değil.

Yaptığınız resmi beğenmemişler değil siz X resmini yapın deyip bir tema istemişler siz gidip anime ile alakalı bir şeyin resmini çizmişsiniz. Matematik öğretmeniniz size türev testi verdiği zaman ben bunu yapmak istemiyorum deyip köklü sayılar testi çözüp teslim ediyor musunuz?

Hocam hoca dediğim gibi resimmi beğenmediğni söyleyebilir böyle seyler uygun değil diyebilir ama yaptığım resme aşırı basit yaptığım resmi coluk çocuk bebek bile çizer deyip rencide etmesi normal mi sizce?

Hakkını aramıyorsun, öğretmenin otoritesini sabote ediyorsun. İleri düzey resimler yapmanı bekleyemez, sadece derse uyum sağlayıp gayret göstermeni bekler. Hakkını aramak istiyorsan neden müzik dersinden resim dersine geçmen gerektiği konusunda arayabilirsin. Yapılan bir dersi yapmayacağım istemiyorum diyerek değil. Ayrıca isterse sana 0 verir üstüne de der ki derse uyum sağlamıyor. Hiçbir söz hakkın olmaz. Hakkını arayacaksan doğru yerde aramalısın. Bir an önce müzik dersine geçmeye çalış. Dersi sabote etme.

Hakkmı arıyorum müzikteyken öğrenci az diye zorla beni aldı gelmek istemedim zorla geçirdiler sonra elimden geldiğince yeteneğim yapabileceği zorlukta resim çıkartıp ondan sonra beğenmeyip rencide etmesine göz yumup her hafta rencide etmesine izin vereyim müziğe de geçen hafta konustum hocam müziğe geçeyim resim filan yapmıyorum diye dedim illa kalacaksın diyor.

Sosyal'de dolaşmanız sizin özgür iradeniz. İster ders çalışın ister çalışmayın. Ama okul müfredatında bir derse katılmak istememeniz sizin özgür iradeniz değil.

Ama kendi istediğim derslen zorla alıyolar geçmek istemyince geçirmiyorlar zorla güzelik yaptırmaya calısıyolar? Ayrıyeten cidden cok masraflı bir tuval 200 lira civarı 50 ML boyalar 180 civarı ayda neredeyse 1000 lira masraf yapmamı istiyor.

Merhaba. 12. sınıfım, resim öğretmeni her hafta tuval istiyor. İlk başta herkes istediğini seçiyordu. Ben ilk müzik seçmiştim ve sonra sayı yetersizliğnden beni resme aldılar. Hiç resim yapmadım, istemediğim için resim yeteneğim de yok zaten. Hoca geçen ders tuval getir puanını ona göre vereceğim dedi. Ben resim çizmek istemiyorum. Müzikci de herkese 100'ü basıyor. Benim istemediğim derste böyle olmak ve her hafta malzeme istemesi bana hakkı değil gibi geliyor? Hocayı şikayet etmek istemekte haklı mıyım?
12.sınıfta resim dersi ne alaka ya? Sırf ders çalışılması lazım o derslerde hep. Bence şikayet etmelisin.

Bir işyerinde, okulda veya hastanede şikayet etmek son aşama olmalı. Resim istemediğini, sevmediğini, müziğe ilgi duyduğunu ve yeteneğini bu yönde kullanmak istediğini açıkça ve net bir şekilde söylemek daha iyi olur.