Bunu öğretmenler bile diyor zaten "dersi dinliyorsanız dinleyin, dinlemiyorsanız da arkadaşlarınızın dinlemesine engel olmayın" veya "dinlemiyorsanız yatın uyuyun" diye. 3-4 öğretmenin ağzından duydum bunu. Ayrıca anlattığı bir şey yok ki zaten dinleyeyim. Çözmemiş için bırakmış. Bir şey anlatsa dinlerim.

Sınıf eğer yola gelmeyecek bir sınıfsa bu yönteme başvurulur. Yani IP'ler biraz gevşetilir ki orta yol bulunsun. Bu gevşetme yapılan davranışların doğru olduğu onay aldığı demek değildir. Öğrenci gevşetmenin kıymetini bilmeyip biraz daha esneklik rahatlık isterse hocanın sabrı taşar ve elindeki ufak imtiyazı da kaybeder öğrenci. Tıpkı sizin durumunuzda olduğu gibi.

CİMER fikri kötü bir fikir. Sinirin geçince gidip düzgünce özür dile, alttan al. Manganı vermemesi için bir neden yok yani. En kötü ailen telefonla arasın konuşsun. Olayı büyütmeye çalışma, gelip geçici şeyler bunlar.

Derste manga okuyorsun bir de haklı çıkarmaya çalışıyorsun kendini. 5 dakika duramadın mı? Nesiniz siz ilkokul öğrencisi mi? Birçok şeyi abartıyorsunuz. Git yaz ya CİMER'e. Böyle saçma şeyler için işleyişi, düzeni meşgul edin. Ondan sonra da "hoca bana taktı, beni sevmiyor" deyip durursunuz.

Derste manga okuyorsun bir de haklı çıkarmaya çalışıyorsun kendini. 5 dakika duramadın mı? Nesiniz siz ilkokul öğrencisi mi? Birçok şeyi abartıyorsunuz. Git yaz ya CİMER'e. Böyle saçma şeyler için işleyişi, düzeni meşgul edin. Ondan sonra da "hoca bana taktı, beni sevmiyor" deyip durursunuz.
Hocam herkes sizin gibi düzgün hoca değil. Bazılarının hayattaki tek başarısı öğrencilerden zorla gördükleri saygı.

Maalesef bahsettiğim kişi gerçekten öyleymiş. Başta kötü gününe falan denk geldiğimi sanmıştım. Kadın aylar sonra olan öğretmenler toplantısında kendi sınıfı hakkında hiçbir şey söylemezken bizim sınıfın adı geçer geçmez Vavien. çok ahlaksız bir çocuk, verilen cezayı uygun görmüyorum falan demiş. Nereden biliyorsun derseniz şans ederi rehber hocasının bilgisayarında denk gelmiştim. Diğer hocaların tamamı yabancı uyruklu öğrencilerin dil bariyeri yüzünden gerek akademik gerek sosyal açıdan geri kalmalarını dert edinmişken bizimki bana takmış.
Kadın kopya çektiğimi sandığı için sınav yaparken kendi masasına oturtuyordu beni. Sınavlarım 90+ olmasına rağmen performansın ikisine de sıfır verdi. Tek kelime İngilizce bilmeyen, derste sürekli kendi aralarında konuşan, hatta iskambil destesiyle çeşitli oyun oynayan adamlar dahil herkes sınav puanından daha iyi almıştı. Nereden mi biliyorum? Kendisi gururla bana sıfır verdiğini, diğerlerine bol keseden dağıttığını sınıfa duyurmuştu. İlkokul öğrencisi ona denir.

Yazdığımı okudunuz mu? Derste manga okumak yasak mı? Diğerlerini beklerken kitap okuyamaz mıyız? Zorla oturup 40 dakika boyunca hiçbir şey yapmadan hocaya kilitli bir şekilde duracak mıyız? Manga okurken dersin işleyişini okuyup, diğer öğrencileri rahatsız mı ettim? Derse katılmak istemeyen, dinlemeyen öğrenciyi zorla mı dersi dinlettireceksin?

Tüm öğretmenler konuya doluşmuş, meslektaşını savunuyor. Birkaç kişi hariç olayı benim açımdan doğru düzgün anlayıp değerlendiren, objektif olan yok.

Herkesin bir sürü sıkıntısı var, öğretmenin başka derdi yok mu da kafayı sana taksın be hocam?
Valla öyle davranıyor hocam. Diğerlerini beklerken manga okumaktan beterini yapanlarda var da, hiçbirine bir şey dediğini görmedim. Arkada mandalina kabuğu savaşı yapanlara "yapmayın" diyor (ben de yapmıyorsam), benim arkadaşlarımın çözmesini beklerken manga okumama direkt kitabı zorla çekiştirerek alıyor.

Yazdığımı okudunuz mu? Derste manga okumak yasak mı? Diğerlerini beklerken kitap okuyamaz mıyız? Zorla oturup 40 dakika boyunca hiçbir şey yapmadan hocaya kilitli bir şekilde duracak mıyız? Manga okurken dersin işleyişini okuyup, diğer öğrencileri rahatsız mı ettim? Derse katılmak istemeyen, dinlemeyen öğrenciyi zorla mı dersi dinlettireceksin?

Tüm öğretmenler konuya doluşmuş, meslektaşını savunuyor. Birkaç kişi hariç olayı benim açımdan doğru düzgün anlayıp değerlendiren, objektif olan yok.

Valla öyle davranıyor hocam. Diğerlerini beklerken manga okumaktan beterini yapanlarda var da, hiçbirine bir şey dediğini görmedim. Arkada mandalina kabuğu savaşı yapanlara "yapmayın" diyor (ben de yapmıyorsam), benim arkadaşlarımın çözmesini beklerken manga okumama direkt kitabı zorla çekiştirerek alıyor.
Bazı insanların konuşmasına fırsat vermemek lazım, sende öyle yap. Madem içinde öyle bir his var o zaman derste ders harici hiçbir şey yapma, sadece anlattığını dinle.

@Vavien., kötü örnekler elbette var. Bizzat şahit olduklarım da var ancak ben bu durumun buna dahil olduğunu düşünmüyorum. Tek bir örnekle olayların kalanını bilmeden yorumlamak doğru olmaz. Yorumları görünce biraz sert çıkmış olabilirim, kusura bakmayın.

Güzel evladım senin okuduğun manga ders içeriklerinden bağımsız, öğrencilerin dikkatini dağıtıp sınıf düzenini bozabilecek bir kitap. Bu durumda evet, öğretmenin el koyabilir.