Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Arkadaşlar okulda bir öğretmen var. Bana kafayı takmış. Sürekli benimle uğraşıyor, velimi arayıp rahatsız ediyor. Bugün olanda artık bardaktaki son damlayı taşırdı. Kitaptakileri yapmamızı söyledi, yaptım. Diğer arkadaşlarımın bitirmesini beklerken One Piece mangamı okuyayım dedim. Okurken bir anda elimden zorla çekiştirdi. "Bunu gelip velin alsın" gibi saçma sapan bir şey söyledi. Velim hiçbir şekilde o kitabı gidip almayacak -ki gidip almak zorunda da değil- ben bu kadını şikayet edeceğim, bu kadın mangamı seve seve verecek. Cimer'e falan mı nereye şikayet ederim ben bunu?

El koyması yasal değil diye biliyorum. Hatta yanlış değilsem @Toby Fox hocam bir mesajında söylemişti bunu (yanlış hatırlıyor da olabilirim). Ek olarak şu ekran görüntüsünü de koyayım. Doğruluğu veya yanlışlığı hakkında bir bilgim yok.

1766065506055.webp

Başka bir eşya olsa takmam, ne yapıyorsa yapsın. Ama konu mangalarıma gelince burada artık sesimi çıkarırım ben. Hiç kimse mangalarıma hiçbir şey yapamaz. Arkadaşlarımın, büyüklerimin bile dokunmasına bile izin vermezken bu kadın mangama bu şekilde davranamaz.

Ders işleyişine zarar veriyor ise ders sırasında el koyabilir sadece. Şikayet edin.
Ders işleyişine ne gibi bir zarar verebilir ki hocam. Sıramda sessizce okuyordum, yaptığım başka bir şey yok. Ayrıca diğer hiçbir hoca bir şey demiyorken bu kadının böyle yapması bana kafayı taktığını da kanıtlıyor bence.

Bizim arkadaş tarih sınavında “dakika bir, gol bir” deyip sıranın altından kitaptan kopya çekmeye başlamıştı. Ama her nasılsa hoca ta kapının oradan en arka sırayı görmüş, gelmiş; kitabı alıp kafasına kitapla vurmuş ve gitmiş. Sonra bizim arkadaş gidip ders kitabını istemiş. Hoca da “Ben senin gibi öğrenci görmedim.” demiş ama kitabı vermiş, ahah.

Ders işleyişine ne gibi bir zarar verebilir ki hocam. Sıramda sessizce okuyordum, yaptığım başka bir şey yok. Ayrıca diğer hiçbir hoca bir şey demiyorken bu kadının böyle yapması bana kafayı taktığını da kanıtlıyor bence.
Diğer hocanın bir şey dememesi önemli değil. Ders esnasında öğretmen ders dışı herhangi bir materyali alabilir. Ayrıca gelip velin alsın kısmı da kısmen doğru. Burası gri bir alan çünkü yasada net bir madde yok. Eğer şikayet edersen öğretmen savunmasına "Tedbir amaçlı el koydum" diyecektir. Şikayet etmeden önce okulun iç yönetmeliğini öğrenmen gerekiyor. Tedbir amaçlı öğretmen el koyma hakkına sahipse yönetmeliğe göre yapabileceklerin epey sınırlı.

Görmezden gelinirse diğer öğrenciler için emsal teşkil ediyor o yapıyor biz de yaparız. Tüm öğrencilerin ders dışı bir eşya ile uğraşması dersi işlenemez hale getirir. Kötülükte çığır açan diğer kötülükleri yapmış gibidir.

Benzeri olmuştu. Kitabımı çekip aldım. Ağlayarak müdüre gitti. Disiplin kurulunda savunma. Kınama. Pazartesi törende müdürden "Öğretmenlerine saygısızlık yapan bazı kendini bilmezler kendine çeki düzen versin" lafı işitme. Kapanış.

Yönetmelikte uyduracak kalıp bulurlar. Veliniz ile gidin, hocadan özür dileyin, egosu tatmin olsun, kitabınızı alın.

CİMER'e yazınca size gelip niye beni şikayet ettin derler, daha fazla uğraşırsınız.