Resmen yürürlüğe girdi: 1 yıl kullanılmayan cep telefonlarının iletişimi kapatılacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CYBER SHADOW
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Yol yaptı yol, köprü yaptı! 20 yıl önce hastane kuyrukları vardı, buzdolabı yoktu, fırın yoktu!

Anlatmak istediklerimi yüzeysel olarak yazmaya çalıştım, anlamayacak kimse yoktur herkes anlamıştır. Yoksa detaya inersek politik bir konuya dönüşecek, birer birer de uyarı alalım istemem.

Benim telefonumda çift SIM kart yuvası var. Bu durumda sanırım senede bir kere iki SIM yuvasına da SIM kartı takıp sinyal alışverişi yapmamız gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışından elektronik ürün getirirken de haraç kesiliyor. Gittiğimiz ülke vergi iadesi ile bize para verirken aynı vergiyi bizim ülkemiz TRT bandrolü adı altında haraç kesiyor.

Doğru ya, hepsi fiziksel olmasa da hemen hemen her telefonda ikinci bir e-SIM var. Nasıl olacak bu iş. Her seferinde bunlarla mı uğraşacaz.

Aşırı mantıksız. Gerçi burada mantıklı olan ne var ki?
Devlet zaten çoğunlukla mantıksız olan şeyleri yürürlüğe sokuyor. Bu devletten mantıklı bir şey görmedik ki zaten. Şahsen ben görmedim mesela.

Yedek telefon devri bitti artık 1 yıl çok az bari 5 yıl olması lazımdı hatta hiç olmaması daha iyi.
Ana telefon bozuldu adam IMEI uçtuğu zaman kullanmayacak yedek telefonu.
Severek kullandığım, yurtdışından getirdiğim bir telefonum vardı. Bu kanunun haberleri dönmeye başladığı zamanlar telefonu hemen satmıştım, "kayıt parası" ve bu inaktif IMEI numaralarının iletişime kapatılması ile uğraşmamak adına.

Üzüldüğüm kısım da telefon Türkiye'de satılan bir telefon değildi. Yoksa ülkeye yurtdışından telefon sokma derdine de girmezdim. Gerçekten mantıktan uzak, kendilerinin de inandırıcı bir şekilde mantıklı açıklamasını yapamadığı bir uygulama.

Özel değilse telefonun marka ve modeli neydi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…