Makaleler
5
Paramızla rezil oluyoruz! Orijinal oyun satın alanlar enayi değil ancak oyun şirketleri, müşterilerini "enayi" olarak görüyor. Rockstar Games üçüncü parti Launcher'ını dayatıyor bize, sorunlarını çekiyoruz! Çok kere falan oldu saymadım ama ne kadar "remember me" desem de sürekli tekrar tekrar şifre soruyor. Hadi şifreyi girdim onu anladık da bunun dışında da sorun çıkartıyor. RDR2'yi açarken updating ekranı geliyor ama orada takılı kalıyor. Ya da mesela şu an yaşadığım sorun şöyle: RDR2 açılıyor ve yükleme ekranında birden kapanıp gidiyor. Önce Steam'i açıp daha sonra Çöpstar Games Launcher'ı açtım, oradan "Play on Steam" butonuna bastım. O yükleme ekranındayken birden Çöpstar Games Launcher'da RDR2 "Quitting" olarak gözüktü ve aynı şekilde yine birden oyun kapandı.

Sonra Çöpstar Games Launcher'ı sileyim yükleyeyim bari belki düzelir dedim. Olmuyor, silinmiyor! Uninstalling ekranında takılı kalıyor, daha sonra rengi soluklaşıyor zaman aşımına uğradı vesaire bir şeyler zırvalıyor.

Ben artık bıktım bu muameleden! Yıllardır korsan oyun da kullanan birisi olarak yemin ediyorum ki korsan camiasında çok daha iyi, gül gibi muamele görüyorsun. Korsan camiasında bedavaya gül gibi destek ve muamele görürken bu rezalet oyun firmaları paralı müşterilerine bu muameleyi gösteriyor. "Korsan etik değil" falan umurumda bile değil! Korsancıyız, korsan candır, babadır, cennet bahçesidir. Forumun yöneticisi ben olsaydım "R*ckstar Games" demeyi yasaklardım. Ona Çöpstar demeyi zorunlu bir hâle getirirdim. RDR2 dünyada en sevdiğim oyun, oyuna asla lafım yok ancak Çöpstar Games'ten nefret ediyorum. Orijinal oyun alanlara asla enayi demiyorum, saygım sonsuz ancak onlardan ricam: Siz de bundan sonra korsancılara laf atmayın, çünkü biz hep haklıyız!

GTA 4 gibi eski bir oyunu bile Rockstar Games Launcher üzerinden oynamak zorundayım. Cidden tam bir baş belası. Kimi zaman keyfine kimi zamansa içerik üretmek için acıyorum ve hesap falan istediğini görünce çıldırıyorum artik. Bazen modlarla baslaticiyi yok ediyorum bu sefer de bulut sisteminden kayitlarima erişemiyorum....

RDR2'yi tamamen bilgisayardan sildim, Rockstar Games Launcher'ı ise Revo Uninstaller ile kaldırdım. Sistemi yeniden başlattıktan sonra tekrar Steam'den RDR2 indirdim ve açılır açılmaz kapanma sorunu devam ediyor. Böyle şeylere karşı duyarlı olan CD Projekt Red gibi şirketler ve Indie firmalar dışında hiçbir oyun şirketine zırrrrnık koklatmayacağım bu saatten sonra. Kesinlikle tüm oyunları korsan indireceğim, henüz kırılmamışsa hemen oynamam, sorun değil. Oyunun kırılmasını beklerim ve kırılınca öyle oynarım.

Şimdi de Steam RDR2'yi kaldıracağım ve orijinaline sahip olduğum oyunu korsan indireceğim!

RDR2'yi tamamen bilgisayardan sildim, Rockstar Games Launcher'ı ise Revo Uninstaller ile kaldırdım. Sistemi yeniden başlattıktan sonra tekrar Steam'den RDR2 indirdim ve açılır açılmaz kapanma sorunu devam ediyor. Böyle şeylere karşı duyarlı olan CD Projekt Red gibi şirketler ve Indie firmalar dışında hiçbir oyun şirketine zırrrrnık koklatmayacağım bu saatten sonra. Kesinlikle tüm oyunları korsan indireceğim, henüz kırılmamışsa hemen oynamam, sorun değil. Oyunun kırılmasını beklerim ve kırılınca öyle oynarım.

Şimdi de Steam RDR2'yi kaldıracağım ve orijinaline sahip olduğum oyunu korsan indireceğim!
Takdir ediyorum durumu.