Merhaba, teknik servise bilgisayarımı götürmüştüm. Sıvı soğutucunun RGB’lerini kontrol edebiliyorum, ama kasanın diğer fanlarını yazılım üzerinden edemiyorum demiştim. Bunu halledebilir misiniz diye söylemiştim ve onlar sorunu kökten çözmüşler; artık sıvı soğutucunun RGB’lerini de yazılımdan kontrol edemiyorum. (PcKolik adlı firmanın teknik servisi). Bunu düzeltmek istiyorum. Anakartta sıvı soğutucu RGB’sini tam olarak nereye takmam gerekiyor, fotoğraf ile gösterebilir misiniz?
Yaptıkları işlem: Sıvı soğutucunun RGB kontrolcüsünü, arkadaki kasanın diğer fanlarının kontrolcüsüne takmışlar. Bu sebepten dolayı sadece kumanda ile kontrol ediliyor.
Ekstra soru: Kasada sıvı soğutucu haricinde 6 fan daha bulunuyor. Bunları anakarta takmam için yeterli yer var mı, yoksa mecbur bu kontrolcü ile mi kullanmak zorundayım? Kontrolcü anakarta bağlı değil; PSU’dan güç alıyor direkt galiba.
Kasanın fanlarını o kontrolcüden anakarta giden ayrı bir kablo olmadığı sürece yazılım ile olmaz o kumandaya ve kasa üstündeki düğmeye muhtaç maalesef. Tek birleşik olması kötü maalesef kontrol edemeyiz onları.
3 adet RGB girişin var herhangi birine takabilirsin.
Anladığım kadarıyla yok kırmızı sokete takılı kablo PSU'ya gidiyor sanırsam. Fotoğrafta kontrolcünün sağında bir kablo var o kasanın üstündeki düğmeden kontrol etmek için. Beyazlara takılı olanlar kasa fanları. Fotoğrafta gözükmüyor önceki fotoğraf çünkü bu en solda da fotoğrafta şimdi sıvı soğutucunun RGB kablosu bulunuyor.
O kablo eklemeli ve bir yerde ikiye ayrılıyor fotoğrafta görüldüğü gibi iki ucuda üste gidiyor. Bir tane sıvı soğutucudan anakarta giden kablo var ben anakartın fotoğrafını da ekleyeyim arkası çok karışık anlamadım açıkcası.
Fan kablolama şekli çok karışmış, ayrıca fanlar niye 5 pin onu da anlamadım, bu işten anlarım ama kafa karıştırıyor, benim bunu çözebilmem için tüm bağlantıları ve soketleri detaylı görmem lazım.
Fan kablolama şekli çok karışmış, ayrıca fanlar niye 5 pin onu da anlamadım, bu işten anlarım ama kafa karıştırıyor, benim bunu çözebilmem için tüm bağlantıları ve soketleri detaylı görmem lazım.
Valla nerenin fotoğrafını istiyorsanız bana tam söyleyin atayım arkası çok karışık gerçekten bende tam kestiremiyorum o kadar karışık ki kablolar. Şeyi de anlamadım 2 tane kablo var birisi anakarta gidiyor, birisi sıvı soğutucuya, sonra sıvı soğutucudan bir kablo daha çıkıyor oda ekran kartının altındaki yere gidiyor.
Mavi ile işaretlediklerim sıvı soğutucuya doğru gidenler (bir tanesi anakarta gidiyor hangisi çözemedim)
Kırmızı ile işaretlediğim sıvı soğutucudan çıkıp ekran kartının altındaki yere doğru gidiyor.
Sıvı soğutucu modeli: CORSAIR Nautilus Black 360 mm RS ARGB Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu