Merhaba, teknik servise bilgisayarımı götürmüştüm. Sıvı soğutucunun RGB’lerini kontrol edebiliyorum, ama kasanın diğer fanlarını yazılım üzerinden edemiyorum demiştim. Bunu halledebilir misiniz diye söylemiştim ve onlar sorunu kökten çözmüşler; artık sıvı soğutucunun RGB’lerini de yazılımdan kontrol edemiyorum. (PcKolik adlı firmanın teknik servisi). Bunu düzeltmek istiyorum. Anakartta sıvı soğutucu RGB’sini tam olarak nereye takmam gerekiyor, fotoğraf ile gösterebilir misiniz?
Yaptıkları işlem: Sıvı soğutucunun RGB kontrolcüsünü, arkadaki kasanın diğer fanlarının kontrolcüsüne takmışlar. Bu sebepten dolayı sadece kumanda ile kontrol ediliyor.
Ekstra soru: Kasada sıvı soğutucu haricinde 6 fan daha bulunuyor. Bunları anakarta takmam için yeterli yer var mı, yoksa mecbur bu kontrolcü ile mi kullanmak zorundayım? Kontrolcü anakarta bağlı değil; PSU’dan güç alıyor direkt galiba.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
Yaptıkları işlem: Sıvı soğutucunun RGB kontrolcüsünü, arkadaki kasanın diğer fanlarının kontrolcüsüne takmışlar. Bu sebepten dolayı sadece kumanda ile kontrol ediliyor.
Ekstra soru: Kasada sıvı soğutucu haricinde 6 fan daha bulunuyor. Bunları anakarta takmam için yeterli yer var mı, yoksa mecbur bu kontrolcü ile mi kullanmak zorundayım? Kontrolcü anakarta bağlı değil; PSU’dan güç alıyor direkt galiba.
Anakart: ASUS Prime B650M-R