Öncelikle şu ekibi komple kovmakla başlasın riot..

1706016657552.webp

LoL ile yakaladıkları o ivme devam eder diye düşündüler. Valorant her ne kadar başarılı gözükse de temelde örnek aldığı Overwatch, Blizzard fanboyları dışında hiç de ilgi çekmeyen bir oyun olarak kaldı. İkinci oyun Steam'a çıkınca zaten oyuncular almaları gereken tepkiyi gösterdiler.

İleride Valorant tarafında işten çıkarmalar olacağını düşünüyorum. Çünkü o tarafı bayağı zorladılar ama Overwatch yetenek sistemi, FPS tarafında pek tutmuyor. İnsanlar ya gerçekci veya tamamen eğlence odaklı işlere bakıyor. E-Spor halen piyasaya göre küçük ve oyuna gelir getirecek kitlenin pek de umurunda değil. Rekabet odaklı oyunlar da aynı şekilde. Valorant'ı büyüten kitleler de büyüdüğüne göre, eğlence odaklı bir modu olmayan bu oyunu terk ediyorlar.

MMORPG tarafında bence Tencet ağır basacak ve oyun daha çok Genshin Impact tarzı bir ödeme ve başarım sistemi ile gelecek. Bu sistemler bağımlılık yapıyor. Büyük ihtimalle bunu entegre etmek uzun sürdüğünden iyice gecikecek diye düşünüyorum. Çünkü eski sistemler ile MMORPG'den para kazanmak artık çok zor.

Yan oyunları yapan firmayı da kapatmışlar. O oyunlar da LoL ile alakası olmayan Steam vb. tarafında çok ilgi görmedi. Yani RIOT oyun dünyasında, belirli bir kesime hiç ulaşamıyor. Bu yüzden yan oyunlarda LoL vb. temalardan uzaklaşmak yerine tamamen kapatıyorlar. Bu kararda Tencent hissedarlarının etkisinin olduğuna eminim.

RIOT umarım Activision tarafından yutulan Blizzard'ı örnek almayı bırakır. Çünkü Blizzard'dan bir şey kalmadı.

LoL ile yakaladıkları o ivme devam eder diye düşündüler. Valorant her ne kadar başarılı gözükse de temelde örnek aldığı Overwatch, Blizzard fanboyları dışında hiç de ilgi çekmeyen bir oyun olarak kaldı. İkinci oyun Steam'a çıkınca zaten oyuncular almaları gereken tepkiyi gösterdiler.

İleride Valorant tarafında işten çıkarmalar olacağını düşünüyorum. Çünkü o tarafı bayağı zorladılar ama Overwatch yetenek sistemi, FPS tarafında pek tutmuyor. İnsanlar ya gerçekci veya tamamen eğlence odaklı işlere bakıyor. E-Spor halen piyasaya göre küçük ve oyuna gelir getirecek kitlenin pek de umurunda değil. Rekabet odaklı oyunlar da aynı şekilde. Valorant'ı büyüten kitleler de büyüdüğüne göre, eğlence odaklı bir modu olmayan bu oyunu terk ediyorlar.

MMORPG tarafında bence Tencet ağır basacak ve oyun daha çok Genshin Impact tarzı bir ödeme ve başarım sistemi ile gelecek. Bu sistemler bağımlılık yapıyor. Büyük ihtimalle bunu entegre etmek uzun sürdüğünden iyice gecikecek diye düşünüyorum. Çünkü eski sistemler ile MMORPG'den para kazanmak artık çok zor.

Yan oyunları yapan firmayı da kapatmışlar. O oyunlar da LoL ile alakası olmayan Steam vb. tarafında çok ilgi görmedi. Yani RIOT oyun dünyasında, belirli bir kesime hiç ulaşamıyor. Bu yüzden yan oyunlarda LoL vb. temalardan uzaklaşmak yerine tamamen kapatıyorlar. Bu kararda Tencent hissedarlarının etkisinin olduğuna eminim.

RIOT umarım Activision tarafından yutulan Blizzard'ı örnek almayı bırakır. Çünkü Blizzard'dan bir şey kalmadı.
Bir Blizzard (2005'den beri WoW, 2017'den beri Overwatch oyuncusuyum.) oyuncusu olarak Valorant hiç ilgimi çekmedi. Kitlesi, oynanışı, dandik hile koruma sistemi rezillikten ibaret. CS'den devam :D

@dewberry Olay kitleden çok oyunun temelde seni rekabete veya yetenek öğrenmeye itmesi. Ama bunu OW'un TF2 mantığı yerine CS gibi yapıyor. Ama işin sonunda senelik çıkan CoD veya yenilenmiş CS2 vb. oyuncu kaybediyor. Çünkü rekabetçi oyunları oynayan kitle, eğlence odaklı içerikleri oynayan kitleye göre azlar. Bu kitle oyunu yalayıp yutunca daha çabuk sıkılıyor. Diğer kitle eğlence yoksa uğramıyor bile.

CoD mesela aşırı hızlı bir oynanışa geçmeden en çok pusan oyunculardan sorun yaşardı. Bunu hız ve haritalardaki iyileştirmeler ile çözdüler. Oyunda sabit durursan keyif alamıyorsun. En beceriksiz oyuncu bile birini vuruyor. Yani oyuncu kaybını büyük oranda azaltıyorsun. Grafiklerin, seslerin ve temel oynanışın kaliteli. CoD özellikle Quake, Doom devrinden kalan o temel FPS oynanışı, çok bozmadan günümüze taşıyan oyun. Temel sağlam olunca Valorant gibi çiğ oyunlar yarışa dahil olamıyorlar.

Bir Blizzard (2005'den beri WoW, 2017'den beri Overwatch oyuncusuyum.) oyuncusu olarak Valorant hiç ilgimi çekmedi. Kitlesi, oynanışı, dandik hile koruma sistemi rezillikten ibaret. CS'den devam :D
OW'yi kapatıp OW2'yi getirdiklerinden beridir yüzüne bakmadım. OW'yi uzun zamandır oynuyordum, ama 2 olduktan sonra, oyuna girince karşılaştığım o kitle Blizzard kitlesi olamaz deyip tamamen bıraktım. Zaten bu işin buralara geleceği Mercy'e atılan 3 ağır nerf (6 ay içinde oldu) ve Hanzo karakterine 1 sene de zor rework attıkdan sonra bu oyundan hayır gelmeyeceğinin habercisi oldu.
Hatırlarsınız ki; Heroes of the Storm (Blizzard'ın LoL karşısında ki moba oyunu) Activision'un para gözlülüğü yüzünden HCS turnuvalarını kaldırması sonrası bu oyunda çöküş aşamasına geçti ve şu an belki 3-5 ay da bir güncelleme geliyor diyebilirim. Bir de bunun yanında Blizzard'ı zora sokan şirket seyahatlerinde yaşanan "cinayet, tecavüz, taciz" ve şirket içinde ki mobbing meselesinin de etkisi çok büyüktür. Tabi bu konuda birisi var ki (adı lazım değil) Activision-Blizzard CEO'su şahıs iddialara göre bu olanlardan haberi olmasına rağmen üstünü örtmüş denildi. Sanırım Kalifiyorniya'daki dava hatırladığım kadarıyla hala devam ediyordu. Wow topluluğu için büyük önemi olan Chris Metzen'in dönüşünün Blizzard için önemli bir etkisi olacaktır diye düşüyorum.
@dewberry hocam, hangi Wow serverındasınız? Ben "twisting nether" serverındayım.