Alex Mason

Yetkin
Psikiyatristime sorsam daha iyi cevap alırım ama bugün yeni aradım, bir daha rahatsız etmek istemem.

En altta mavi yerin üstünde kırmızı renkle “Yüksek Riskli İlaç” yazıyor, bu ne anlama geliyor?

IMG_0729.webp

Rivoclon kırmızı reçete değil, yeşil reçete ile satılan bir ilaçtır.
Uzun süreli veya yanlış kullanımı bağımlılığa neden olur. İlaç alımı aniden kesildiğinde literatürde "ciddi yoksunluk" olarak adlandırılan durum yani nöbet, anksiyete krizi veya titremeye neden olabilir.

Yüksek dozda alındığında "solunum depresyonu", "hipotansiyon" ve alkol, antidepresanlarla kullanıldığında ölüm riski yüzünden devlet bunu Kırmızı Reçeteli ve Yüksek Riskli İlaç olarak listelemiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süreli veya yanlış kullanımı bağımlılığa neden olur. İlaç alımı aniden kesildiğinde literatürde "ciddi yoksunluk" olarak adlandırılan durum yani nöbet, anksiyete krizi veya titremeye neden olabilir.

Yüksek dozda alındığında "solunum depresyonu", "hipotansiyon" ve alkol, antidepresanlarla kullanıldığında ölüm riski yüzünden devlet bunu Kırmızı Reçeteli ve Yüksek Riskli İlaç olarak listelemiştir.
Antidepresanlarla alıyorum ama şöyle ilaç damla olduğu için ve tadı hoşuma gitmediği için meyve suyuna damlatıp içiyorum.

Mesela meyve suyuna damlattım. Karışımı içtim sonra. 1 bardak suyla antidepresanları içiyorum.

Sizin bahsettiğiniz ölüm riski Rivoclon’un içindeki sıvıyı antidepresanlarla kafaya dikmek mi?

Antidepresanlarla alıyorum ama şöyle ilaç damla olduğu için ve tadı hoşuma gitmediği için meyve suyuna damlatıp içiyorum.

Mesela meyve suyuna damlattım. Karışımı içtim sonra. 1 bardak suyla antidepresanları içiyorum.

Sizin bahsettiğiniz ölüm riski Rivoclon’un içindeki sıvıyı antidepresanlarla kafaya dikmek mi?
Aldığınız dozdan fazla doz aldığınızda yaşanacak şeyleri yazdım.

Kafaya dikmek değil hocam, ayrıca her antidepresan aynı etkiyi vermez. Ben "riskli olabilir" tarzında yazdım.

Bu ilaç yeşil reçeteli bir benzodiazepin. Merkezi sinir sisteminde yatıştırıcı etkiye sahiptir. Bağımlılık yapma riski ve hareket kabiliyetinde olumsuz etkilerde bulunduğu için yüksek riskli ilaç yazıyor.