İyi sosyaller. Sorunum yavaş boot etmesi değil benim anakartta zaten öyle saçma bir sorun var ancak konumuz o değil. Son elektrik kesintisinden sonra bilgisayarı açtığımda sisteme tuşa bastıktan 2-3 saniye sonra elektrik giriyor. Bu yakın zamanda bir sorun teşkil eder mi?

@Yusuf7878

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapısal elektrik kesilmesi gibi durumlarda gitgellerden kaynaklı olarak elektronik parçalar zarar görebiliyor size tavsiyem akım korumalı priz almanız ama maalesef bilgisayarınıza ne olduğunu tam olarak anlayamadım bir video gönderebilir misiniz?

Altyapısal elektrik kesilmesi gibi durumlarda gitgellerden kaynaklı olarak elektronik parçalar zarar görebiliyor size tavsiyem akım korumalı priz almanız ama maalesef bilgisayarınıza ne olduğunu tam olarak anlayamadım bir video gönderebilir misiniz?

Şu an bilgisayarın başında olmadığımdan atamıyorum.

Güç tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra fanlae dönüyor, ışıklandırmalar geliyor yani sisteme güç girip açılmaya başlıyor olarak anlatayım.

@Andar Han

Son düzenleme:
PSU'nun çıkış gerilimleri normalse bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bir de bu gecikme direkt PSU kaynaklı olmayabilir. Öğrenmek için 24 pin bağlantıdan PS-ON ve ground pinlerinden birini kısa devre ile PSU'yu kontrol edebilirsiniz. RM750x'in düşük güçte fanı dönmüyordu ama elinizde varsa molex bağlantılı bir fanı besleyerek çıkışların ne kadar sürede geldiği kontrol edilebilir.

PSU'nun çıkış gerilimleri normalse bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bir de bu gecikme direkt PSU kaynaklı olmayabilir. Öğrenmek için 24 pin bağlantıdan PS-ON ve ground pinlerinden birini kısa devre ile PSU'yu kontrol edebilirsiniz. RM750x'in düşük güçte fanı dönmüyordu ama elinizde varsa molex bağlantılı bir fanı besleyerek çıkışların ne kadar sürede geldiği kontrol edilebilir.

RM750X'in fanından bahsetmiyorum kasa fanlarından bahsediyorum. Yani şöyle düşünün bilgisayarı açma tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra bilgisayar açılmaya başlıyor. RM750X'in fanı boşta dönmüyor bir de ondan eminim.

24 pini kısa devre yaparak kontrol sağladım. O şekilde de geç güç geliyor.

@Andar Han sizce ne yapmak lazım? Sorun teşkil eder mi?

PSU'nun bütün bağlantılarını söküp denediyseniz, sorun hold kapasitörün şarj süresi ve power good sinyalinin oluşmasının gecikmesi ile de ilgili olabilir ki eğer öyleyse, ilerleyen zamanda ne olacağı belli olmaz.

Evet PSU'yu çıkarttım ve diğer kabloları çıkartarak 24 pin ile denedim. Peki bu dediklerinizin şu an bir sıkıntısı olur mu? Yani atıyorum parça ömrünü kısaltır mı?

Bir de önceden PSU şalterini kapattığımda PC içindeki güç boşalsın diye PC'yi açma tuşuna basardım ve bir saniye civarı PC çalışırdı. Son zamanlarda bunu yapamıyorum yani içindeki gücü boşaltamıyorum.

Bir de önceden PSU şalterini kapattığımda PC içindeki güç boşalsın diye PC'yi açma tuşuna basardım ve bir saniye civarı PC çalışırdı. Son zamanlarda bunu yapamıyorum yani içindeki gücü boşaltamıyorum.

Bu da aynı şekilde hold up ve filtre kapasitörleri ile ilişkilendirilebilir. Kapasitör performansı düştüyse ya da şişme vs. gibi bir durum varsa, şarj süresinde artma deşarj süresinde ise düşme olabilir.

İçiniz rahat etmeyecekse ki normal, garantisi devam ediyorsa, servisten yardım almanız; etmiyorsa da güvenilir bir elektronikçide baktırmanız daha iyi olabilir.

Bu da aynı şekilde hold up kapasitör ile ilişkilendirilebilir. Kapasitör performansı düştüyse ya da şişme vs. gibi bir durum varsa, şarj süresinde artma deşarj süresinde ise düşme olabilir.

İçiniz rahat etmeyecekse ki normal, garantisi devam ediyorsa, servisten yardım; etmiyorsa da güvenilir bir elektronikçide baktırmanız da iyi olur.

Ürün garanti dışı. İçini açıp kendim bakabilirim o sorun olmaz ancak benim istediğim 1 ay civarı götürmesi çünkü 1 ay sonra zaten PSU değiştireceğim.

Servis dışı ise en azından bir gözle kontrol ederseniz daha iyi olur. Bu tip bir durumda bir süre vermek pek de mümkün değil. Uzun süre de çalışabilir, yarın öbür gün de sorun çıkartabilir. Ama en azından RMx serisinin tüm revizyonları çıkış korumaları yönünden iyi üniteler, bir sorun olursa da PSU'yu geçemez denilebilir.