İyi sosyaller. Sorunum yavaş boot etmesi değil benim anakartta zaten öyle saçma bir sorun var ancak konumuz o değil. Son elektrik kesintisinden sonra bilgisayarı açtığımda sisteme tuşa bastıktan 2-3 saniye sonra elektrik giriyor. Bu yakın zamanda bir sorun teşkil eder mi?

@Yusuf7878

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis dışı ise en azından bir gözle kontrol ederseniz daha iyi olur. Bu tip bir durumda bir süre vermek pek de mümkün değil. Uzun süre de çalışabilir, yarın öbür gün de sorun çıkartabilir. Ama en azından RMx serisinin tüm revizyonları çıkış korumaları yönünden iyi üniteler, bir sorun olursa da PSU'yu geçemez denilebilir.

İçini açıp baktım herhangi şişen sızan bir kondansatör yok gibi gördüğüm kadarı ile. Ancak sızdırmış kondansatörün kokusu var bilirsiniz, o kokuyor buram buram.

@Andar Han dediğim olayın videosunu bırakayım:

Son düzenleme:
İçini açıp baktım herhangi şişen sızan bir kondansatör yok gibi gördüğüm kadarı ile. Ancak sızdırmış kondansatörün kokusu var bilirsiniz, o kokuyor buram buram.

@Andar Han dediğim olayın videosunu bırakayım:

Kondansatör kokusu varsa bir yerde küçük bir tanesi patlamıştır. Dikkatli bakın. Özellukle 12v transformartörunun kenarlarında küçük küçük oluyor oralara bakın. Yalnız bakarken el sürmeyin.

Son düzenleme:
Kondansatör kokusu varsa bir yerde küçük bir tanesi patlamıştır. Dikkatli bakın. Özellukle 12v transformartörunun kenarlarında küçük küçük oluyor oralara bakın. Yalnız bakarken el sürmeyin.

Hocam baktım ama göremedim maalesef.

Linkini attığım videoya göz atın bir.

24 pin kablosunu çıkar.

1758237758113.webp

PS_ON pinini multimetrenin + kutbuna geçir - kutbunuda herhangi bir ground pinine geçir. +5V geliyor mu diye bak. Sonra ayınısını 5VSB kanalı içinde yap. Yalnız bunu yaparken sistemi kapat tabii ki. PSU'nun anahtarı 1 konumunda olsun. Açık yani.