Roblox erişime engelleneli 1 yıl oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14925
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 74
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    roblox
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buna katılmakla beraber burdaki asıl sorun bu tarz insanlara karşı önlem alınmaması. Roblox’un içeriği ve içindeki ögeler değil de yapımcı şirketin tavırları aslında kapanması iyi olmuş dedirten şey. Daha öncede belirttiğim gibi haberlere ve hatta mahkemeye kadar giden bir olayda istismarcının hesabına erişim engeli bile getirmediler. Aile koruması altında oynanması elbette önemli ancak yapımcı şirket bile önlem almıyorken ve günümüzdeki anne ve babanın akşama çalışması gereken bir ortamda kontrol imkansız oluyor maalesef. Roblox gerçekten eğlenceli ve benim gibi artık yaşını almış insanlar için hala keyifli vakit geçirilebilecek bir oyun. Hatta 9 lu yaşlarımdayken oynadığımı da hatırlıyorum. Bana bir zararı olmadı ve senelerdir bildiğim nir oyun olarak o zamanki roblox değil de şu zamanki roblox sıkıntılı işte.

Tamam da kitlenin kontrolü de Roblox’un elinde. Roblox moderasyonu, istismar konusunda hiç aksiyon almadı; haliyle de yuvası haline geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@AyranWarrior sizin dediğiniz şey her yerde var, azıcık kafası çalışan 8 yaşındaki çocuk bile Google'dan cinsel içeriklere erişebilir hatta o kadar kolay ki bazılarında DNS bile değişmene gerek yok yani aratarak bile bulabiliyorsun, bilmiyorum fark eden var mı ama YouTube'da bile var yine arattığınızda çıkıyor.

Siz kendinizi sanırım yanlış ifade ettiniz, siz Roblox'un moderatörlerine kızıyorsunuz ama burada yasaklansın diyorsun, çözüme gitmektense neden kökten fişini çekiyorsunuz?

Aynı şey değil ki. Google zaten cinsel içeriklere izin veriyor bunda ebeveyn sorumlu. YouTubeda o tarz videolar pek ayakta kalamiyor 3-4 tanesi anca kaçıyor moderasyondan. Onun dışı oyunun moderasyonu berbat ise ve düzeltilmiyorsa, Kapanması doğru.

@AyranWarrior
Hangi oyunun moderasyonu iyi? Söyleyin biz de oynayalım o zaman, Riot tüm oyunları kapanmalı, YouTube kapansın sonuçta konumu İsveç yapıp arattığınızda bal gibi çıkıyor, PUBG, CoD, Battlefield, ve çoğu FPS oyunu kapansın yani sonuçta moderasyon rezil bu yapımların

YouTube dışı kapanabilir elbette!

Hocam bunların çoğu zaten çocuklar için sansürler ile engelleniyor ancak kötü oyuncular her oyunun genel kitlesini kapsıyor. Örnek olarak bir Minecraft sunucusuna girin, adam sansüre yakalanmamak için size edeceği küfürü nizami bir dille bile yazmaya çalışabiliyor. Bu şekilde bakarsak her oyun yasaklansın.

Roblox moderasyonu bildiğimiz kötücül oyunları gözden kaçırmıyor ayrıca çok hatalı bir oyun oyunun her an hacklenebilir.

Evet, 1 sene geçti. Geçen sene bugün, yani 7 Ağustos 2024'te erişime engellenmişti bildiğiniz üzere. Ne ara 1 sene geçtiğini ben de anlamadım vallahi. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
İyi oldu valla. Minecraft daha popüler oldu Türkiye'de. Her ergen K-POP fanı Minecraft oynuyor ne güzel.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…