Roblox yasaklamasının OnlyFans, Instagram, Discord vs. gibi diğer platform yasaklamalarıyla karıştırılmaması gerekiyor. Roblox'un başındaki adam dahil komünitesi, yönetimi ve moderasyonu komple pedofili. Tehdit edilen, şantaj yapılan binlerce "çocuk" var. Bunların çoğunluğu 10 yaşın altında. Durum siyasetüstü.

Roblox yasaklamasının OnlyFans, Instagram, Discord vs. gibi diğer platform yasaklamalarıyla karıştırılmaması gerekiyor. Roblox'un başındaki adam dahil komünitesi, yönetimi ve moderasyonu komple pedofili. Tehdit edilen, şantaj yapılan binlerce "çocuk" var. Bunların çoğunluğu 10 yaşın altında. Durum siyasetüstü.
İşin bu kadar ciddi boyutta olduğunu araştırmamıştım, öyleyse haklı bir karar olabilir.

Cidden o platformlar ile Roblox'u karşılaştırmak saçma, bahsedilen diğer platformlar denetim yaparken Roblox'ta hiçbiri yapılmıyor. Discord'da öyle fazla denetim yapmıyor ama en azından bazı illegal sunucuları içindeki üyelerle birlikte yasaklıyorlar.

Katılıyorum, eğer erişim engeli kalkarsa muhtemelen gene aynı şeyler olacak. O yüzden kaldırılmamalı.

Hocam keşke erişim engeli gelince düzelseydi, daha 2 gün önce 6-7 yaşındaki bir çocuk geldi, üstüne voicechat acıktı sosyalleşme oyununda denk geldi arkadaş olmak istedi, tabii dedim kardeşim ama bu oyunu, oynama bir daha başka oyunlar oynarız diye ikna ettim.

Pedofili, çocuk zorbalığı, ailevi değerlere hakaret ve ırkçılık yapan kişileri banlamıyor.

Bu çoğu oyunda var ve banlanmıyorlar. Ve banlamakta bir çözüm değil bence. Bir platforumu yasaklamak dahi buna çözüm değil. Çünkü başka platformlarda yapılmaya devam edilecek. Yapan kişileri tespit edip cezalandırsalar keşke. Ama uğraşmıyorlar. Sırf bu yüzden kapatıldığı için ben mutluyum. Bu tür olaylar çoğu oyunda var.

Son düzenleme:
Sadece "salak" dediğim için 7 gün ban yemiştim. Millet RP sunucularında ahlaksız şeyler yapıyor umurunda değil Roblox'un.
6 gün önce bunları arkadaşıma söylediğim için yasaklandım, birde adamların kendi eklediği özel mesajlaşmayı kullandığım halde yasakladılar. Sanki yabancı birisine hakaret etmişim de yasaklıyorlar. Bildiri yapılmadan kafasına göre yasaklayan bir yapay zekaya sahipler.
1765886704545.webp