Riske girmek istemediklerini düşünüyorum. Mesela GTA 5 oyunu 2013 yılında çıkmasına rağmen satışı halen devam ediyor. En iyisini yapmak istedikleri içinde uzun süre beklemeyi tercih ediyorlar.
Firmaları hala oyuncu dostu olarak gördüğünüz için bu tarz sorular ortaya çıkıyor. Bir firmanın sürekli bir gelir kaynağı varsa bunun üzerine yoğunlaşır. Çıkardıklara her oyun şu an yıllarca süren emek ve aşırı miktarda para gerektiriyor. Şunu unutmayın. Küçük firmalar kaybedecek bir şeyleri olmadığı için akıllarına gelen her şeyi deneyebilirler ama büyük firmalar risk almayı göze alamaz. O aldığınız risk size milyonlarca dolar kaybettirebilir.
1) Oyun arzı, oyun talebi karşısında çökerdi. Çünkü çok uzun aralıklarla çok az oyun çıkmaya başlardı.
2) Piyasadaki tüm oyunlar korkunç derecede detay seviyesine sahip olurlardı, bu da kullanıcıyı uzun vadede yorardı. Kafa dağıtmak için girip bir oyun oynayamazdınız.
3) Çok uzun aralıklarla oyun çıkmasının yanı sıra, her firma 6-7 yılda geliştirdiği tek bir oyunu mükemmel zamanlamada çıkarmak isterdi doğal olarak. Bu da oyunların çıkışı konusundaki rekabeti 100 kat arttıracağından oyunların çıkışı daha da gecikirdi.
4) Ve bunun sonucu olarak firmaların %80'i iflas ederlerdi, tam rekabetçi market yerini oligopol bir piyasaya bırakırdı. Bunun sonucu olarak da oyun fiyatları korkunç derecede yükselmeye başlardı.
Hayır o açıdan söylemedim, piyasada bir Hades, Doom Eternal, L4D2 gibi girip arkadaşlar ile veya tek kişilik eğlenmelik oyun göremezdik. Bu saydıklarım da çok iyi oyunlar.
Ben her defasında girip bir oyunun detay seviyesi altında boğulmak istemiyorum mesela. Baldur's Gate 3 bu yılın başyapıtıydı ama bir kere kaldırabilirim o kadar detaylı bir oyunu, tüm oyunlar öyle olsa kusardım artık. Arada sıka sıka ilerleyeyim istiyorum. Piyasada lineer Arcade FPS kalmadı ya.
Piyasada bir Wolfenstein 2 yok mesela çok özlüyorum öyle oyunları.
Hayır o açıdan söylemedim, piyasada bir Hades, Doom Eternal, L4D2 gibi girip arkadaşlar ile veya tek kişilik eğlenmelik oyun göremezdik. Bu saydıklarım da çok iyi oyunlar.
Tüm firmalar Rockstar gibi olsa derken bunları kast ediyorum, para için oyunların kalitesini düşürmeyen, omurgası olan firmaları.
Yoksa 150 saat içeriği olan L4D2 hayal edemiyorum