Semmellow

Çalışkan
rockstar-games-ortaklik.webp

Bildiğiniz üzere FiveM ve RedM'i geliştiren Cfx.re'yi Rockstar Games satın almıştı. Satın alımdan sonra şirket içerisinde türlü olaylar yaşanmış. Yıllarca FiveM'i geliştiren ve bugünkü konumuna getiren NTA'nın direkt şirketten atılması, satın alımdan sonra manipüle edilmesi, FiveM'e karşı olanların yetkilendirilmesi vb. gibi olaylar yaşanmış.

Bütün bu yaşanan olayları FiveM'in geliştirilmeye başlamasından tutunda, son olaylara kadar sayfalarca ayrıntılı bir şekilde The Fall of FiveM başlığı altında web sitelerinde anlatmışlar. Ayrıntılarıyla birlikte öğrenmek isteyenler mutlaka göz atsınlar.

Peki bu konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Videoyun'un konuyla ilgili videosu;

Son düzenleme:
Bunun tüm olayı anlattığını düşünmüyorum bugün yayının tamamını izlemedim ve bundan çok daha uzun sürdü.

Bunun tüm olayı anlattığını düşünmüyorum bugün yayının tamamını izlemedim ve bundan çok daha uzun sürdü.
Zaten videoda da özetin özeti olarak anlattığını belirtiyor. Ayrıntılı olarak yarın açıklayacakmış. Daha fazlası için siteye bakmak gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten videoda da özetin özeti olarak anlattığını belirtiyor. Ayrıntılı olarak yarın açıklayacakmış. Daha fazlası için siteye bakmak gerek.

Video eskidir diye izlemedim konuya da eklenmediği için yazdım. Açıkladı Kick'ten eski yayını izleyebilir veya yarın editlenmesini bekleyebilirsin bence Kick'ten izle pek eşitlik durum yok gibi geldi YouTube'da pek süre farkı olmaz bence.

Konunun Rockstar ile alakası olmadığını, hatta bu süreçte oldukça iyi davrandıklarını anlatan bir makaleden nasıl Rockstar nefreti çıkartılıyor anlayamıyorum. Rockstar'ın beğenmediğiniz özellikleri olabilir ama FiveM ve RedM dramasında suçlu değil, mağdur durumdalar. Oyunun kaynak kodunun sızması da bu süreç yüzünden gerçekleşmişti, yazıda anlatıldığı üzere.

Aşağıya makaledeki disclaimer'ı alıntıladım.
In the end, no matter how bad it was, it was still an experience.
The original team learned a great deal from it. Some never imagined that people could be so greedy, pitiful, careless, ungrateful, or irresponsible. It’s also difficult to believe that such corruption could exist within a large corporation. A single corrupt manager can create an extremely toxic work environment for an entire team while simultaneously manipulating his own superiors.

It was pretty obvious from the beginning that this deal wouldn’t go well, but the original team hoped for the best – you should trust your intuition more!

Everyone we spoke to would like to explicitly say that they have no hard feelings against R*, and still consider themselves fans. They speak positively about R*, and don’t consider FiveM or the “Creator Platform” to be anything at all like it.

It’s important to distinguish that FiveM is NOT Rockstar! FiveM is owned by R*, and FiveM takes orders from R*, but they have much less Dev power than even Grove St. Games, and a lot of that comes from the GitHub community.

Even if FiveM was considered a part of Rockstar, it would be less than 1%, a very very small department and Ethan is the one supposed to be managing things.

Rockstar has thousands of employees. Don’t extrapolate the actions of FiveM to R* or Take2! Rockstar employees don’t get away with embezzling money, bullying their boss, or doing nothing for years.

Rockstar has actual world-class developers.

GTA6 is going to be good, go buy it when it comes out!

Böyle güzel işler başaran adamları harcamayıp değerlendirseler çok daha iyi olurdu.

İşte bunu çok yanlış buluyorum. Direkt harcıyorlar. GTA 4 motoruyla Vice City yapılmış ya arkadaş direkt sildirmişler.

Valve nasıl davranıyor peki? Half-Life yaptılar, onu modlayarak Counter-Strike yapanları işe aldı. Source motoruyla da Portal yapan elemanları işe aldılar. Şimdi afiyetle ekmeğini beraber yiyorlar.

Rockstar ise tepki gelmese GTA V'i de tamamen modlamaya kapatıyordu. Kendi topluluklarına düşman adamlar. Gel gör ki korkunç kamera kontrolleri ile eski 3 GTA oyununu remaster yaptılar. Oyunu oynayabilmek için yine modlar kurdum anca öyle oynanılabilir hale geldi. Buglara bakayım dedim eski oyundaki bazı bugları bile portlamışlar.

Mesela Silent nickiyle GTA forumlarında gezen bir eleman var. Adamın fixlediği glitchlerin haddi hesabı yok. Mesela o adamı işe almalılar..

Rockstar'ın yönetiminden ders alsam iyi olur, bir oyun geliştiricisi olarak bunların hatalarını öğrenip asla yapmamalıyım diye düşünüyorum.