shiedae3

Başarılı
İyi Sosyaller,

Geçenlerde bir konu açmıştım gaming laptop mu yoksa PC MacBook mu almak mantıklı olur diye (yazılım mühendisi üniversitesi için). Biraz araştırmayla ROG Flow Z13 buldum. Sizce nasıldır, mantıklı mı? Bunu alıp eve bir monitor alsam MacBook ve PC almaktan daha konforlu ve az karmaşalı olmaz mı? Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

Bana soracak olursanız ben de ROG Flow Z13 alırdım. Ancak, bu cihazda pek bir pil performansı alamazsınız. MacBook rahatlığında hiç olmayacaktır. Bu yüzden, konfor alanınız hangisiyse, ona başvurun.

Bana soracak olursanız ben de ROG Flow Z13 alırdım. Ancak, bu cihazda pek bir pil performansı alamazsınız. MacBook rahatlığında hiç olmayacaktır. Bu yüzden, konfor alanınız hangisiyse, ona başvurun.

Evet ancak şöyle düşünüyorum MacBook alırsam harici SSD Allah'ın emri ki ben Apple üzerine hiçbir cihaz kullanmıyorum Samsung Windows ekosistemine dahilim dışarıda kullanırken bir powerbankle Mac performansını yakalamak daha uygun kaçacak diye düşünüyorum ancak ROG Flow'daki 16 GB RAM ne zamana kadar yetebilir bundan şüpheliyim

Evet ancak şöyle düşünüyorum MacBook alırsam harici SSD Allah'ın emri ki ben Apple üzerine hiçbir cihaz kullanmıyorum Samsung Windows ekosistemine dahilim dışarıda kullanırken bir powerbankle Mac performansını yakalamak daha uygun kaçacak diye düşünüyorum ancak ROG Flow'daki 16 GB RAM ne zamana kadar yetebilir bundan şüpheliyim.

ASUS ROG Flow'ların Türkiye'de 32 GB modelleri de var. Keşke yurt dışındaki 128 GB RAM'li modelleri de Türkiye'ye gelse.

Yaklaşık 2.5 yıldır Z13 kullanıcısıyım. i9-13900H ve RTX 4050'li sürümü var bende. 16 GB RAM henüz sorun oluşturmadı fakat yakında yetersiz gelecektir.
Cihazımın oyun açısından makul bir performansı var, iş görüyor. (ki siz muhtemelen AI Max 395+'lıyı alacaksınız onun performansı muhteşem)
Ekranı olsun, kasa kalitesi olsun, klavyesinin yazma hissi olsun, hoparlörleri olsun (bir Apple halen değil) premium bir cihaz. Ayrıca hem tablet hem de laptop olabilmesi büyük artı benim nazarımda.

Cihazın en belirgin eksisi, pil konusunda bir ZenBook 14 bile değil bu sebeple MacBook ile aynı cümlede bile kullanmak haksızlık olur. Onun dışında port kıtlığından biraz şikayetçiydim ben, 2025 modelinde o sorun da giderilmiş durumda. Öneririm.

Yaklaşık 2.5 yıldır Z13 kullanıcısıyım. i9-13900H ve RTX 4050'li sürümü var bende. 16 GB RAM henüz sorun oluşturmadı fakat yakında yetersiz gelecektir.
Cihazımın oyun açısından makul bir performansı var, iş görüyor. (ki siz muhtemelen AI Max 395+'lıyı alacaksınız onun performansı muhteşem)
Ekranı olsun, kasa kalitesi olsun, klavyesinin yazma hissi olsun, hoparlörleri olsun (bir Apple halen değil) premium bir cihaz. Ayrıca hem tablet hem de laptop olabilmesi büyük artı benim nazarımda.

Cihazın en belirgin eksisi, pil konusunda bir Zenbook 14 bile değil bu sebeple MacBook ile aynı cümlede bile kullanmak haksızlık olur. Onun dışında port kıtlığından biraz şikayetçiydim ben, 2025 modelinde o sorun da giderilmiş durumda. Öneririm.

Tecrübenizi aktardığınız için teşekkürler. Ben yaza kadar bekleyeceğim için Intel NVIDIA iş birliğine şans vermekten yana olacağım galiba, tabii o zamana kadar işlemciyi çıkarabilirlerse.

Tecrübenizi aktardığınız için teşekkürler. Ben yaza kadar bekleyeceğim için Intel NVIDIA iş birliğine şans vermekten yana olacağım galiba, tabii o zamana kadar işlemciyi çıkarabilirlerse.

Konudan bağımsız olacak ancak bende Intel ve NVIDIA iş birliğini bekliyorum. Normalde bende ROG Flow almayı düşünüyordum, eğer memnun ederse ROG Zephyrus'tan yana kullanacağım şansımı.