argent4380

Çalışkan
Selam arkadaşlar,

Yeni bir sistem topladım. Kasam ASUS ROG hyperion GR701, anakartım ise ASUS ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi. Bildiğiniz üzere hyperion kasanın ön panelinde iki adet Type-C portu bulunuyor. Ancak sistemi kurarken fark ettim ki anakartım üzerinde bu iki portu da aynı anda besleyecek kadar giriş (header) bulunmuyor.

Şu an kasanın önündeki Type-C portlarından biri aktif olarak çalışırken, diğeri kablosunu takacak yer olmadığı için boşta duruyor. Anakartı alalı 3 ay oldu ve aktif olarak 2 haftadır sistemi kullanıyorum, dolayısıyla iade veya model değişimi (Hero vb. üst modellere geçiş) şansım yok.

Bu durumda, kasanın önündeki o ikinci Type-C portunu çalıştırmak için ne yapabilirim? Bu sorunu yaşayan veya teknik bir çözümü olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Hyperion gibi bir kasada o portun ölü kalması içime sinmiyor.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef kasamdaki 4 USB girişini çalıştımak için 2 yuvayı sonuna kadar kullandım, yer kalmadı.

Splitter kullanarak anakart üzerindeki 2 farklı 5Gbps USB başlığı 4 sokete dağıttınız diye varsayıyorum. Anakartınızın alt kısmında 3 adet USB 2.0 soketi boşta olmalı. USB 2.0 hızını kabul edecekseniz eğer dönüştürücü kullanarak USB 2.0 başlıklarından herhangi birini Type-C başlığına çevirebilirsiniz. Dönüştürücünün bağlantısını bıraktım.

Yalnız şöyle bir sorun var. Süper zeka (!) Cumhurbaşkanımız, yurt dışından alınacak en ufak ürün için bile gümrük müşaviri tutup beyanname verilmesini zorunlu hale getirdi. Yani 10 dolarlık bir sipariş için bile binlerce liralık ek masrafla karşılaşıyorsunuz.

Dosya Ekleri

• 1771363122606.webp
    1771363122606.webp
    60,3 KB · Görüntüleme: 13