gurkank

Uzman
YouTube'da bir video gördüm, kulaklıklar için Hz testiydi açtım 16k Hz'den sonra ses kesildi ben de kulaklığa mı bir şey oldu diye baktım sorun yoktu. Yorumlarda biri kulaklığım bozuldu yazmış ondan içime kurt düştü. Bir şey olmuş mudur acaba? Ses seviyesi %80lerdeydi ve EQ ayarlıydı.

Kulaklık: ROG Pelta

Ek olarak youtube zaten 20k hz desteklemediği için ses kesildi falan diyolar. ChatGPT de sürücüleri ısınıp zorlayabilir falan dedi bu testler. Doğru mu?

YouTube'da bir video gördüm, kulaklıklar için Hz testiydi açtım 16k Hz'den sonra ses kesildi ben de kulaklığa mı bir şey oldu diye baktım sorun yoktu. Yorumlarda biri kulaklığım bozuldu yazmış ondan içime kurt düştü. Bir şey olmuş mudur acaba? Ses seviyesi %80lerdeydi ve EQ ayarlıydı.

Kulaklık: ROG Pelta

Ek olarak youtube zaten 20k hz desteklemediği için ses kesildi falan diyolar. ChatGPT de sürücüleri ısınıp zorlayabilir falan dedi bu testler. Doğru mu?
- ROG Pelta kulaklıklar, genellikle dayanıklı ve kaliteli bir ses performansına sahiptir. Ancak, yüksek frekans testleri bazen kulaklıkların sürücülerini zorlayabilir.

- 16 kHz üzerinde ses kesilmesi, genellikle kulaklığın ya da kaynağın sınırlamalarından kaynaklanır; bu, kulaklığın bozulduğuna işaret etmez.

- Ses seviyesinin %80 gibi yüksek bir seviyede olması, çoğu kulaklık için güvenlidir, ancak uzun süre yüksek sesle dinlemek kulaklığın sürücülerine zarar verebilir.

- Yüksek frekanslı testlerde (özellikle 20 kHz ve üzeri) YouTube gibi platformların sınırlamaları nedeniyle ses kayıpları olabilir, bu nedenle bu tür testlerin sadece referans amaçlı kullanılması önerilir.

- Sürücülerin ısınması ve uzun süre yüksek frekansların dinlenmesi, bir miktar stres yaratabilir, bu da zamanla olumsuz etkiler yaratabilir, ancak bu testlerden dolayı hemen bir zarar görmeniz olası değildir.

- Sonuç olarak, kulaklığınızda şu an bir sorun gözükmüyorsa, muhtemelen testlerden dolayı bir bozulma olmamıştır. Yine de çok yüksek seslerde uzun süreli dinleme alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi öneririm.