Bütçe
15000
Son düzenleme:
Bu iki soğutucu arasında kaldım. Ryujin soğutma olarak çok daha üstün duruyor testlerde ancak bu kadar parayı hak eder mi sizce?

İki soğutucunun da bilindik bir sorunu var mı?

@BerkayZ87

Hocam ryuojin 3'ün performansını biliyorum 14700k ile birlikte görme şansım olmuştu ve muazzam. AM5 bir işlemci için dehşet performans verecektir buz gibi tutacaktır, Arctic tarafında da Pro olanını almayı düşünen birisi vardı 14900k kullanıyordu ve düz LF3'ten memnundu ancak ASUS muhtemelen farkını ortaya koyuyor gibi geldi bana 14700k ile verdiği performans hafife alınacak bir performans değil. Oyunlarda 50 derece altında düşen bir işlemci elde edilebiliyor 14700k + Ryujin 3 ile birlikte eğer oda koşulları ve kasa hava akışı iyi ise.

İşlemciniz nedir ve stres testinde mi oyunda mı 80 derecede çalışıyor?

Hocam 7600 kullanıyorum ve sorunu çözdüm. Elimde başka bir B650 anakart vardı ve işlemcimi ona takıp test ettim ve lanet olası anakartımın bozuk olduğu öğrendim.

Kendi anakartımla 80 görürken bu anakartta aynı soğutucuyla 56 görüyorum. Anakartım nasıl bu denli bir sorun açar başıma aklım almıyor.

Hocam 7600 kullanıyorum ve sorunu çözdüm. Elimde başka bir B650 anakart vardı ve işlemcimi ona takıp test ettim ve lanet olası anakartımın bozuk olduğu öğrendim.

Kendi anakartımla 80 görürken bu anakartta aynı soğutucuyla 56 görüyorum. Anakartım nasıl bu denli bir sorun açar başıma aklım almıyor.
Geçmiş olsun. Bende de 7600x var +200 Core Boost ve -25 Curve. 5.5 GHz'de çalışıyor güç kısılmadan 240 MM soğutucu ile şuan Hogwards Legacy'de 55 derece.

Geçmiş olsun. Bende de 7600x var +200 Core Boost ve -25 Curve. 5.5 GHz'de çalışıyor güç kısılmadan 240 MM soğutucu ile şuan Hogwards Legacy'de 55 derece.

Aida64 FPU açtım her seferinde bu arada ağır test yani. Ancak anakarttan nasıl oluyor hala aklım alabilmiş değil. Anakarttan yaşamadığım sorun kalmadı zaten sistemimi yeniden başlatamıyorum bile.