Bütçe
Sınırsız
Benim zaten üstteki fanlar iyi olanlar demek ki alta taksak naneyi yiyeceğiz.
Muhtemelen yine benzer olur, çünkü etkisiz eleman gibi şu anda. Mesela Arctic P12 Pro taksan, işler değişir, tam verim alırsın o zaman değerler yakındır ROG fanlar ile. CFM biraz düşüktü diye hatırlıyorum Pro'da ama static daha önemli radyatör ve kule tipinde, CFM kasa içi airflow'da ekstra önemli.

@Hamza Ensar Sağlam Yani etkisiz eleman olmasının yanı sıra, faydadan çok zararı var, öyle söyleyeyim, safi görsellik yani.

Muhtemelen yine benzer olur, çünkü etkisiz eleman gibi şu anda. Mesela Arctic P12 Pro taksan, işler değişir, tam verim alırsın o zaman değerler yakındır ROG fanlar ile. CFM biraz düşüktü diye hatırlıyorum Pro'da ama static daha önemli radyatör ve kule tipinde, CFM kasa içi airflow'da ekstra önemli.

@Hamza Ensar Sağlam Yani etkisiz eleman olmasının yanı sıra, faydadan çok zararı var, öyle söyleyeyim, safi görsellik yani.

P12 Pro bu oluyor tabii. Değerleri fazla yüksek hocam bu kasayı uçurmasın 😂

İyi forumlar. Şu an Rog Ryujin III Extreme kullanıyorum ve sırf görüntülük aldığım 1600 RPM 40-50 CFM arası fanlar ile radyatörün fanlarını push-pull kullanıyorum. İşlemcimde bir ısınma durumu vardı ki pompam ve fanlarım fulde çalışmasına rağmen kasamın üst kısmı neredeyse el yakacak derecede ısınıyordu. Bir de bir baktım ki fanlar fullenince dandik fanlarımın hızı epey düşüyor. Böyle bir durumda da radyatör kanatları arasındaki hava sirkülasyonu yavaşlıyor diye yorumladım kendimce. ROG'un fanları 2800 RPM, 90 CFM ve 5.15 statik hava basıncına sahip fanlar. Diğer dandik görüntülük fanlarım da 1600 RPM statik hava basıncı belli olmayan ki 2 bile yoktur, 45 CFM fanlar.

Böyle bir durumda bütçe sınırı olmadan bu sorunu ortadan kaldıracak beyaz hangi fanları önerirsiniz? Şu anki fanlarım bunlar:

Eki Görüntüle 206022

@Ayhan Dönmez @BerkayZ87 @LH44
Konudan bağımsız kasanızın modeli ne hocam?

Konudan bağımsız kasanızın modeli ne hocam?

Lian Li V3000 Plus kullanıyorum hocam.

20251128_204549-min.webp

Özetle
Noctua > Arctic > Phanteks (m25)

Fantazi marka
Lian Li

Phanteks 3lü pack olanlar dikkat çekici fiyatlarda fena değil. Ancak p12 f/p olacaktır.
Çok usuzn süre kapanmayan sistem ise Arctic CO serileri olabilir. Sessizlik olsun isterseniz yine Arctic "Silent" modeli.

Arctic Pro modelleri halen tedarikte sorunlar var marka arzı dengeleyemedi muhtemelen üretim zayıf kaldı. Pro serileri baya baya güçlü Noctua ya yaklaşıyor.

Ne alacağınıza karar verdikten sonra bizden almak isterseniz %10 indirim kodunu ekleyeceğiz.

Özetle
Noctua > Arctic > Phanteks (m25)

Fantazi marka
Lian Li

Phanteks 3lü pack olanlar dikkat çekici fiyatlarda fena değil. Ancak p12 f/p olacaktır.
Çok usuzn süre kapanmayan sistem ise Arctic CO serileri olabilir. Sessizlik olsun isterseniz yine Arctic "Silent" modeli.

Arctic Pro modelleri halen tedarikte sorunlar var marka arzı dengeleyemedi muhtemelen üretim zayıf kaldı. Pro serileri baya baya güçlü Noctua ya yaklaşıyor.

Ne alacağınıza karar verdikten sonra bizden almak isterseniz %10 indirim kodunu ekleyeceğiz.

Arctic P12 Pro'nun tekli beyazı sanırım elinizde stokta. 3'lü olan paket geç teslimat olarak işaretli.

Tekli beyaz P12 Pro ile üçlü P12 Pro arasında revizyon farkı yok değil mi? Ona göre tekli alacağım 3 adet olarak.