ROG STRIX G16 oyun sırasında CPU 97 dereceye çıkıyor, termal kısıtlama uyarısı veriyor

Arkadaşlar, laptopu alalı 3 gün oldu.

Model: ASUS ROG STRIX G16 Intel Ultra 7 255HX RTX 5070 Ti
Windows’u doğrudan sitesinden indirip kurdum. Sürücüleri Windows Update ile indirdim. NVIDIA App ile ekran kartı sürücüsünü güncelledim, geri kalan sürücüleri ise MyASUS programı üzerinden yükledim. (BIOS güncel.)

Ardından Steam’den CS indirmeye başladım. Oyun inerken, başka hiçbir şey çalışmazken işlemci kullanımı %10-15 civarındayken CPU sıcaklığı 65-70 dereceyi gördü. GPU da 47°C'nin altına düşmedi. Bilgisayarı yeniden başlattım, Görev Yöneticisi’nden tüm gereksiz süreçleri sonlandırdım. Bu durumda CPU 50°C, GPU 45°C civarına indi. Ancak tarayıcı açtığım anda sıcaklıklar tekrar yükseldi.

CS testine geçtim, incelemelerde önerilen ayarlarla oynadım. İncelemede CPU sıcaklığı 75°C civarındayken bende 97°C'yi buldu, ayrıca ciddi FPS düşüşleri (drop) yaşandı. HWiNFO programıyla incelediğimde, CPU'da boşta bile termal kısıtlama olduğunu ve oyun sırasında bu değerin %100'e ulaştığını gördüm.

Sizce ne yapmalıyım?
  • İade etmeli miyim? Trendyol üzerinden GPN Teknoloji’den aldım. İade alırlar mı?
  • Yoksa ASUS teknik desteği ile mi görüşmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın crosload degeri 160w mi? Yani 5070ti 140w çekerken işlemci 20w üstüne çıkamıyor anladığım kadarıyla. Db kapayınca 115w + 45w kalıyor.

Cihazın crosload degeri 160W mi? Yani 5070 Ti 140W çekerken işlemci 20W üstüne çıkamıyor anladığım kadarıyla. dB kapayınca 115W + 45W kalıyor.
Onu tam bilmiyorum ama db olmayan oyunlarda 60 70 watt çektiği de oldu örn:marvel Spiderman.

Son düzenleme:
Hocam teknik kısmından anlamam ama ben de 2023 versiyonunu kullanıyorum ROG Strix G18 sahibiyim. Hayatımda bir teknolojik aletten bu kadar sıkılmamıştım. Coil Whine problemi yaşatıyor, aşırı ısınıyor ve arada bir çökmeler yaşıyorum. Araştırmıştım zamanında herkes aynı problemleri yaşıyormuş. Tavsiyem cayma hakkınızı kullanıp iade etmeniz ve başka bir laptop bakmanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…