Çözüldü ROG THOR 1600W Titanium Montajı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2458

Uzman
Makaleler
1
Selamlar, Başlıklta belirttiğim ürün dün elime geçti. Şimdi montajlamak istiyorum ama; kabloları görünce. Bu kablolar nedir allah aşkına?
"Ben oyun bilgisayarım için psu satın almıştım ama bu kablolar ile sanırım adamlar Manila 'ya bu psu ile elektrik dağıtabilirsin" der gibi..

@Recep Baltaş Sistem özelliklerini zaten biliyorsun. Mavi ekran sorunu gitti çok şükür. Ekran kapanma olayı devam ediyor. Bunun için de yeni psu aldım. Kablolar kafamı çok karıştırdı.

Oyun Bilgisayarı Sistem Özellikleri;
MSI GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
AMD Ryzen™ 9 7900X
ROG Strix B650-A Gaming WiFi
G.Skill Trident Z5 Neo 64gb 2x32 6000mhz Ddr5 RGB
Samsung 990 PRO PCIe ® 4.0 NVMe ® SSD 4TB
ROG Strix Helios | Cases
Seasonic Focus GX-1000 1000W 80+ Gold Fully Modular Power Supply

Sistem bileşenlerim bunlar.

Çözüm
Hocam o kart için 850W veya üstü yeterli diye bilyorum. Sorununuz PSU kaynaklı olmayabilir. İnşallah Psudandır sorunu düzeltmiş olursunuz.

İnşallah. Yukarıda paylaştığım resimlere bakacak olursanız sistemi 1000W zorluyor gibime geliyor. BIOS da ayarlarda %80 olarak standart ayarları aktif. Düzenleme değiştirme yapmadım. Sürekli oyunları yüksek çözünürlükte ve yüksek grafikte oynadığım için sanıyorum bundan kaynaklı sorun oluyor. (Kişisel düşüncem bu)

Umarım PSU montajı sonrası böyle bir kapanma sorunu yaşamam.

Sorun çözülmüştür.

MSI GeForce RTX™ 4090 Gaming X Trio 24G
AMD Ryzen 9 7900X
ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi
G.Skill Trident Z5 Neo 64 GB 2x32 6000MHz DDR5 RGB
Samsung 990 Pro PCI-e ® 4.0 NVMe ® SSD 4TB
ROG STRIX Helios | Cases
ASUS ROG STRIX Thor 1600W 80+ Titanium ARGB 1600W Full modular

Böyle bir sisteme sahipseniz PSU seçiminizin 1000W'dan fazla olması gerek. Bilgisayarınız 4K + 8K oyunlar oynayıp yük altında çalışmaya başladığı zaman;

1200W - %80 kullanım sağlıyor.
1500W - %64 kullanım sağlıyor. (Tavsiye)
1600W - %54 kullanım sağlıyor. (Tavsiye)

Burada ideal seçimimi ben 1600W olarak seçtim. Dün 22 saatten fazla 8K'da oyun oynadım ve bir kez kapanma ile karşılaşmadım.

Sonuç mükemmel!
Eski psu sökerken kablolara dikkat et aynı kabloyu aynı yere bağla bu kadar. Büyütülecek bir şey yok pek. Hayırlı olsun güzel sistem.

Eski psu sökerken kablolara dikkat et aynı kabloyu aynı yere bağla bu kadar. Büyütülecek bir şey yok pek. Hayırlı olsun güzel sistem.
Bunun farkındayım. Bunu denemiştim. Kablolar farklı görünüyor olabilir mi sence? Büyütmek nereden çıktı onu da anlamış değilim. Siz isterseniz PSU yu bir araştırın.

Artı -1 Eksi
Bunun farkındayım. Bunu denemiştim. Kablolar farklı görünüyor olabilir mi sence? Büyütmek nereden çıktı onu da anlamış değilim. Siz isterseniz PSU yu bir araştırın.
Merak etmeyin arkadaşıma yaptığım sistemde aynısını kullandım, iyi forumlar.

1000W ın teorik olarak 4090 için yetmesi lazım. Hele hele Seasonic gibi bir markaysa sıkıntı yaşamamanız lazım. Umarım eski PSU arızalıdır. Kabloyla nasıl bir derdiniz var anlamadım. Aynı kablolara sahip olmaları lazım. Kalınlıkları vb farklıdır. Seasonic için ayrıntılı buradan bakıp kendi kablolarınız ile karşılaştırabilirsiniz:

Yazdığınız sistem özellikleri için 1000W yeterli kablo montajı için YouTube üzerinden psu ismin ile aratarak rehber bulabilirsin.

Şöyle hesapladım.
Eki Görüntüle 100432

Bu da başka bir siteden hesapladığım ekran görüntüsü;

Recep ile iletişim kurduğumda ona özenerek derdimi anlattım. Önce mavi ekran hataları alıyordum oyun sırasında ve monitör siyah ekran oluyor belirli saniye içerisinde kapanmalar/yeniden başlatmalar oluyordu.

Ekran kartını yükebindirdim hiç bir sorun olmadı. Hatta yayın makinamdaki 4090 ekran kartı ile oyun bilgisayarındaki 4090 ekran kartının yerlerini değiştirdim. Dün yine bilgisayarım kapanma yaşadı. Yukarıdaki CPU ölçeklemesinden dolayı böyle bir PSU aldım Evet PSU da sorun yok ama sanıyorum yetersiz!

"Ben oyun bilgisayarım için PSU satın almıştım ama bu kablolar ile sanırım adamlar Manila'ya bu PSU ile elektrik dağıtabilirsin" der gibi..
Yukarıdaki CPU ölçeklemesinden dolayı böyle bir PSU aldım Evet PSU da sorun yok ama sanıyorum yetersiz!

Ekran kartın maksimum 450-480 Watt civarı güç tüketiyor, işlemcin maksimum 220-230 Watt kadar çeker. Diğer bileşenlerin de harcadığı güç bu ikisinin yanında lafı edilecek kadar değil. İşlemci ve ekran kartını aynı anda tam güçte kullansan bile bu sisteme 850 Watt PSU yeterli. Hadi biraz daha az yükle çalışsın ve sonraki nesil için işim garanti olsun dersen 1000 Watt ideal. Tek ekran kartlı sisteme trafo almışsın, normal o kadar kablo. Eski PSU yetersiz değil, o PSU sağlamsa başka bir sorun var demektir.

Eski PSU'nun sağlam olup olmadığını henüz test etmedim. Ben sadece yukarıdaki ekran görüntülerine bakacak olursan sistem bunun için uygun olmadığını kritik durumda olduğunu söylüyor. Thor ile deneyip test etmek istiyorum. Aksi halde bu durumu çözümleyemeyeceğim. Hadi diyelim ki PSU kaynaklı değil.
  • Ekran kartı testten geçti.
  • Ram testten geçti.
Bu kapanma sorununa ek hiç bir şey bulamıyorum. Test etmediğim geriye tek bir şey kaldı. O da PSU. Bunu da deneyeceğim. Eğer kapanma olursa dedikleri gibi eski PSU'yu takar çözüm aramaya devam ederim.

Hocam o kart için 850w veya üstü yeterli diye bilyorum. Sorununuz Psu kaynaklı olmayabilir. İnşallah Psudandır sorunu düzeltmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…