Bazen insan kendi ortamını kafa yapısını değiştirmek istemediği sürece getirmesi imkansız görünüyor. Yani kendi tecrübelerim ve çevremdekilere bakarak biraz iyi gözlem ve uyumluluğa bağlı olarak güzel taktik uygulanırsa sağlıklı bir ilişki olabilir.

Demesi kolay. Yapması zor. Benim kafa yapısı tuhaf bana uyacak bir insanı anca İstanbul İzmir gibi metropollerde bulurum denk gelirse o da. Sıradan insanlar gibi boş şeylerden uzun muhabbet konusu yapabilen bir yapım olsaydı zaten böyle olmazdım. Beni insanların konuştuğu şeylerin %99'u harbiden ilgilendirmiyor. İlgilendirmediği için de yalandan sohbet etme çabası olunca da muhabbet sarmıyor karşımdaki soğuyor. Yok yani geçen evcil kaplumbağa hakkında 1 saat konuştu yanımdaki adamlar. Ben de keske evcil kaplumbağalar hakkında uzunca konusıcak kadar ilgili olsaydım bir şeylere.

Hobi dediğin şey düzenli bir hayatın olur, sevdiklerin olur, ailen olur, ek olarak kendi başına vakit geçirirsin ya da onlarla yaparsın hobiyi o sana kalmış. Hayatında hiç kimse yokken bomboş şekilde yapacağın şey hobi değil boşa giden hayatını unutturma çabası olur.

Size göre öyle hayata bakıs acımız da farklı ben babamı erken yasta kanserden kaybetiğimden dolayı neslimi devam etirmeden birine bağlanmadan gitiği yere gitsin kafasındayım sizin sanırım çevrenizle ilgili de bir faktör hobi olarak telefon tamir edip gitar calıyorum sevdiğimden zevk aldıgımdan yapıyorum illa biriyle yapman gerekmiyor.

Demesi kolay. Yapması zor. Benim kafa yapısı tuhaf bana uyacak bir insanı anca İstanbul İzmir gibi metropollerde bulurum denk gelirse o da. Sıradan insanlar gibi boş şeylerden uzun muhabbet konusu yapabilen bir yapım olsaydı zaten böyle olmazdım. Beni insanların konuştuğu şeylerin %99'u harbiden ilgilendirmiyor. İlgilendirmediği için de yalandan sohbet etme çabası olunca da muhabbet sarmıyor karşımdaki soğuyor. Yok yani geçen evcil kaplumbağa hakkında 1 saat konuştu yanımdaki adamlar. Ben de keske evcil kaplumbağalar hakkında uzunca konusıcak kadar ilgili olsaydım bir şeylere.
Karsindakini dinlemeyi bilmiyorsun hocam. Bos yaptigini dusundugun adami bi' dinlesen belki de kaplumbaga bakmaya heves edeceksin, o adami daha iyi taniyacaksin? Belki de kaplumbaga muhabbeti yapan adama senin teknoloji fanatikligin hos gelmiyordur?

Karsindakini dinlemeyi bilmiyorsun hocam. Bos yaptigini dusundugun adami bi' dinlesen belki de kaplumbaga bakmaya heves edeceksin, o adami daha iyi taniyacaksin? Belki de kaplumbaga muhabbeti yapan adama senin teknoloji fanatikligin hos gelmiyordur?

İlgimi cekmediği icin dinleyemiyorum iste. Keske cekse de dinlesem. Dinleyince de sıkılıyorum. Bazı insanlar sohbetsever ilgisini cekmese de senin dediğin gibi olaya direkt karısıp muhabbeti kuruyor o bende yok iste. İlgim yoksa yokum. İlgi duydugum alanlar da cok endemik orası da ayrı bir sıkıntı. Kısacası muhabbeti saran bir adam degilim. Bu yüzden de mecbur yalnız takılacaz.