Whishkey48

Çalışkan
Yaklaşık 5 senedir root'lanıp IMEI atılmış bir Xiaomi Mi Note 10 Lite kullanıyorum. İşCep uygulamasını uzun süre boyunca sıkıntısız kullanmıştım lakin yakın zaman içerisinde çıkardıkları antivirüs özelliği ile beraber çalışmamaya başladı. Antivirüs özelliğini kapasam bile telefonda yüklü olan Magisk'i tespit edip işlemlerime bloke koyuyor.

Süreç ise şöyle merak edenler için:

İşCep'e giriyorum, döviz bozuyorum, ondan sonra bütün cihazlarımdan internet bankacılığını bloke ediyor, "Gidin şubeden açtırın." diyor. Şubeye gittim, açtırdım, bir işlem yapayım dedim, döviz aldım, 2 dk sonra bloke edildiniz mesajı geldi. Gittim tekrar açtırdım. Çözüm olarak bir süredir telefonumu kullanmak yerine iPad'den giriş yapıyorum lakin anlayacağınız üzere mobil bir cihaz olmadığı için benim için zor oluyor. Telefonum eski bir cihaz ama benim işimi bu sıkıntı dışında görüyor ve kullanım tipime göre yeterli, o yüzden değiştirmek istemiyorum.

Sanırım Magisk'te hide gibi bir olay var. Anlamıyorum bu root, Magisk işlerinden ama benim cihazımda sanırım sadece uygulama yüklü. ROM kurulu değil sanırım çünkü Magisk uygulaması içinde "yükle" diyor ve uygulama çok eski bir versiyon. Uygulama içinde "güncelle" yazıyor, dokunmaya korktuğum için IMEI falan bozulur diye müdahale edemedim. Çözüm yolu bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Bunun dışında yakında maaş için zorunlu Garanti hesabı açacağım ama onda da böyle olur veya şu an böyle değilse bile İşCep'te olduğu gibi ileride aynı durumu yaşarım diye korkuyorum. Dediğim gibi bu olayın çözümünü bilen arkadaşlar var ise desteğinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 5 senedir root'lanıp IMEI atılmış bir Xiaomi Mi Note 10 Lite kullanıyorum. İşCep uygulamasını uzun süre boyunca sıkıntısız kullanmıştım lakin yakın zaman içerisinde çıkardıkları antivirüs özelliği ile beraber çalışmamaya başladı. Antivirüs özelliğini kapasam bile telefonda yüklü olan Magisk'i tespit edip işlemlerime bloke koyuyor.

Süreç ise şöyle merak edenler için:

İşCep'e giriyorum, döviz bozuyorum, ondan sonra bütün cihazlarımdan internet bankacılığını bloke ediyor, "Gidin şubeden açtırın." diyor. Şubeye gittim, açtırdım, bir işlem yapayım dedim, döviz aldım, 2 dk sonra bloke edildiniz mesajı geldi. Gittim tekrar açtırdım. Çözüm olarak bir süredir telefonumu kullanmak yerine iPad'den giriş yapıyorum lakin anlayacağınız üzere mobil bir cihaz olmadığı için benim için zor oluyor. Telefonum eski bir cihaz ama benim işimi bu sıkıntı dışında görüyor ve kullanım tipime göre yeterli, o yüzden değiştirmek istemiyorum.

Sanırım Magisk'te hide gibi bir olay var. Anlamıyorum bu root, Magisk işlerinden ama benim cihazımda sanırım sadece uygulama yüklü. ROM kurulu değil sanırım çünkü Magisk uygulaması içinde "yükle" diyor ve uygulama çok eski bir versiyon. Uygulama içinde "güncelle" yazıyor, dokunmaya korktuğum için IMEI falan bozulur diye müdahale edemedim. Çözüm yolu bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Bunun dışında yakında maaş için zorunlu Garanti hesabı açacağım ama onda da böyle olur veya şu an böyle değilse bile İşCep'te olduğu gibi ileride aynı durumu yaşarım diye korkuyorum. Dediğim gibi bu olayın çözümünü bilen arkadaşlar var ise desteğinizi bekliyorum.
Evet ben de geçen fark ettim bir çözümünü bulamadım. Yemeksepeti de bloklanıyor bu yüzden daha sabah Magisk'i kaldırdım yazık oldu.

Artı -1 Eksi
Evet bende geçen fark ettim bir çözümünü bulamadım Yemeksepeti'de bloklanıyor bu yüzden daha sanah Magisk'i kaldırdım yazık oldu.

Telefonu ilk kullandığımdan beri Martı'yı kullanamıyorum, ne hatası verdiğini hatırlamıyorum ama çalışmıyor. Benzer bir şekilde McDonald's da Unlocked Cihaz diye hata verip uygulamaya hiç girmiyordu. Ama 4 sene İşCep kullandıktan sonra bir anda benim güvenliğimi düşünüp işlemlerime bloke koymaları garip. Daha da garibi bence bilgilerimi falan verip uygulamaya girmeme izin veriyor. Mesela kartları falan internete açıp kapatabiliyorum ama transfer al sat yaparsam bütün diğer cihazlarımdan da işlemleri blokluyor. Belki sizin yaptığınız gibi Magisk'i silersem düzelir. Dediğim gibi IMEI'yi ben atmamıştım ve korkuyorum bir şey olur diye. Silsem sıkıntı çıkar mı, biliyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Magisk'i güncelleyebilirsin. Son sürüm 29 olacak şekilde. Telefon ueniden başladıktan sonra Magisk'e girdiğinde ek kurulum diyorsa yeniden kur. Daha sonra Magisk ayarlarından Zygisk'i aç, reddetme listesini zorla seçeneğini aç ve reddetme listesinden gizlemek istediğin bankayı seç. Gene ayarlardan Magisk uygulamasını gizle de, istediğin ismi ver ve tamam de. Magisk uygulamasını farklı bir isim ile değiştirecek.

Tüm bunları yaptıktan sonra cihazı yeniden başlat ve yeniden banka uygulamana giriş yapmayı dene.

Artı -2 Eksi
Bu modele root olmadan IMEI Repair'li şekilde kullanılıyor olması lazım.
Stock ROM kurulabilir.
@kullanıcı311
Dediğiniz repair olayı sanırım dirençle oynanan muhabbet. Emin olmamakla beraber zannetmiyorum 5 sene önce sanki dediğiniz muhabbetlere başlamamışlardı nasıl yapıldığını bilmiyorum ama benim eski telefonum çift imesinden birini buna atmışlardı.

Maalesef bu işlerin hepsi benim için Yunanca . Web de bir araştıracağım dediğiniz olayı teşekkürler.

Magisk'i güncelleyebilirsin. Son sürüm 29 olacak şekilde. Telefon ueniden başladıktan sonra Magisk'e girdiğinde ek kurulum diyorsa yeniden kur. Daha sonra Magisk ayarlarından Zygisk'i aç, reddetme listesini zorla seçeneğini aç ve reddetme listesinden gizlemek istediğin bankayı seç. Gene ayarlardan Magisk uygulamasını gizle de, istediğin ismi ver ve tamam de. Magisk uygulamasını farklı bir isim ile değiştirecek.

Tüm bunları yaptıktan sonra cihazı yeniden başlat ve yeniden banka uygulamana giriş yapmayı dene.
Dediklerinizi deneyeceğim fakat ben tam olarak bilmiyorum . Şu magisk yükle yazan bölümden yazılımı falan da indirmem lazım mı? Kontrol edip yönlendirme şansınız olursa. sevinirim. Dediğim gibi telefona nasıl bir işlem uygulandığı hakkında çok bir fikirim yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-20-00-37-13-834-edit_com.topjohnwu.magisk.webp
    Screenshot_2025-06-20-00-37-13-834-edit_com.topjohnwu.magisk.webp
    52,6 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Dediğiniz repair olayı sanırım dirençle oynanan muhabbet. Emin olmamakla beraber zannetmiyorum 5 sene önce sanki dediğiniz muhabbetlere başlamamışlardı nasıl yapıldığını bilmiyorum ama benim eski telefonum çift imesinden birini buna atmışlardı.

Maalesef bu işlerin hepsi benim için Yunanca. Web de bir araştıracağım dediğiniz olayı teşekkürler.

Dediklerinizi deneyeceğim fakat ben tam olarak bilmiyorum. Şu Magisk yükle yazan bölümden yazılımı falan da indirmem lazım mı? Kontrol edip yönlendirme şansınız olursa. Sevinirim. Dediğim gibi telefona nasıl bir işlem uygulandığı hakkında çok bir fikirim yok.

Yükle kısmında doğrudan kurulum var mı? 2. Adımda olacak.

Artı -1 Eksi
Yükle kısmında doğrudan kurulum var mı? 2. Adımda olacak.
Alttan güncelleme yaptım v29 a geçti. Üstten yükley tıkladığımda dosya seç yama yap diyor dediğinin seçeneği bulamadım.Bu arada ben şeyi bilmiyorum efendim bu IMEI atılan her cihaz rootlu mudur veya benim ki sırf bu uygulama telefonumda var diye rootlu mu bunu nasıl anlayabilirim?

Alttan güncelleme yaptım v29 a geçti. Üstten yükley tıkladığımda dosya seç yama yap diyor dediğinin seçeneği bulamadım.Bu arada ben şeyi bilmiyorum efendim bu IMEI atılan her cihaz rootlu mudur veya benim ki sırf bu uygulama telefonumda var diye rootlu mu bunu nasıl anlayabilirim?
Ek olarak aşağı bölümde modüller ve süper kullanıcı butonları aktif değil o bölümlere erişim sağlayamıyorum.

Artı -1 Eksi
Alttan güncelleme yaptım V29'a geçti. Üstten yükley tıkladığımda dosya seç yama yap diyor dediğinin seçeneği bulamadım. Bu arada ben şeyi bilmiyorum efendim bu IMEI atılan her cihaz rootlu mudur veya benimki sırf bu uygulama telefonumda var diye rootlu mu bunu nasıl anlayabilirim?

Senin cihazda root görünmüyor. Bilemiyorum ama SuperSU olabilir ki biraz düşük ihtimali. Bootloader kilidi açık diye de veriyor olabilir bu uyarıyı.

Artı -1 Eksi