Çözüldü Router modem yerine kullanabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Guzster

Çalışkan
Router'ı Modem yerine kullanabilir miyim? Kullanamazsam farkları nedir neden kullanamıyorum?

Çözüm
Modemi Router yerine kullanabilirsin ama Router'ı modem yerine kullanamazsın. Aslında muhtemelen modem olarak kullanmak istediğin şeyi fiberde kullanmak istiyorsun diye tahmin ediyorum. Eğer öyle değilse Router'ı ADSL veya VDSL modem olarak kullanamazsın.

Modem ile Router farkı nedir?​

Modem sadece DSL hatlarda çalışır. Router ise internetin Ethernet kablosu veya fiber kablo ile geldiği hatlarda kullanılabilir.

Modem'in açılımı zaten Modulation/Demodulation'dır. Yani analog DSL sinyalini dijitale çevirir. Router içinde ise böyle bir mekanizma yoktur.

Bazı modemlerde Router özelliği vardır. Yani fiber hattınıza takıp internete erişebilirsiniz ama hepsinde yok bu özellik. Bu da üreticinin cihaza koyduğu port sayısı ve yazılım ile ilintili.

Kullanacağınız cihazın tam modelini yazarsanız size daha net bir cevap verebiliriz.
Modemi Router yerine kullanabilirsin ama Router'ı modem yerine kullanamazsın. Aslında muhtemelen modem olarak kullanmak istediğin şeyi fiberde kullanmak istiyorsun diye tahmin ediyorum. Eğer öyle değilse Router'ı ADSL veya VDSL modem olarak kullanamazsın.

Modem ile Router farkı nedir?​

Modem sadece DSL hatlarda çalışır. Router ise internetin Ethernet kablosu veya fiber kablo ile geldiği hatlarda kullanılabilir.

Modem'in açılımı zaten Modulation/Demodulation'dır. Yani analog DSL sinyalini dijitale çevirir. Router içinde ise böyle bir mekanizma yoktur.

Bazı modemlerde Router özelliği vardır. Yani fiber hattınıza takıp internete erişebilirsiniz ama hepsinde yok bu özellik. Bu da üreticinin cihaza koyduğu port sayısı ve yazılım ile ilintili.

Kullanacağınız cihazın tam modelini yazarsanız size daha net bir cevap verebiliriz.

Çözüm
Router adlı cihazı fiber altyapıda kullanıyoruz genelde veya mevcut DSL veya fiber hatta ekleyerek internete daha fazla cihazı kablolu veya kablosuz olarak bağlıyoruz.

Modem ise DSL hatta internet paylaşımı için kullanılıyor, modele bağlı olarak router özelliği de barındırabiliyor.

Cihazının marka ve modelini yazarsan daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem olmadan, router kullanılmaz bir kere. Wi-Fi adaptörünü sen modem olmadan kullanabiliyor musun?

TP-Link Archer BE550 modem olarak kullanılmıyor sanırım. Siz ne tavsiye edersiniz 500 MB kullanıyorum.

TP-Link Archer BE550 modem olarak kullanılmıyor sanırım. Siz ne tavsiye edersiniz 500 MB kullanıyorum.
8.500 liralık fiyat etiketiyle satılan, portları 2.5 Gigabit destekli Wi-Fi 7 cihazdan bahsediyorsunuz hocam, Router desteği var tabii olmaz mı?

Ama buradaki asıl sorun internet sağlayıcı, bazı internet sağlayıcılarda Router değiştirmek zahmetli ve zor iş.
Bu husus için kendi konunuzu oluşturarak derdinizi anlatırsanız dâhâ iyi olur, bilgim olan bir alan değil.

500 MB kullandığınıza göre fiber internet kullandığınızı varsayıyorum WAN girişi olduğu için router olarak kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…