Zvangi

Çalışkan
Arkadaşlar Superonline verdiği TP-Link modemi değiştirip kendi Keenetic modemimi takınca hızı düşürüyor. 1000 Mbps olan pakete 100 Mbps vermeye başlıyor. Tekrar SoL modemini taktığımda hızım yine 100'de sabit kalıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluşturdum. Beni arayan saha elemanı, modemi bir şekilde sıfırlıyor ve hız düzeliyor. Sorduğumda sadece onların görebildiği bir arayüzde 50-100-200-1000 gibi sınınflandırmaların olduğunu ve bunu otomatiğe çektiğinde düzeldiğini söyledi. Yani modemi değiştirdiğimde benim aldığım hizmet neden etkileniyor? Nasıl bir mantıktır bu anlayamadım...

Bu sorunu yakın zamanda yaşayan var mı? Keenetic modemi takarken WAN Mac giriyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
SOL hizmetlerinde mantık arama. Eskiden kendi Keenetic modemim çalışıyordu artık kendi modemleri dışında bir şey takınca internete erişemiyorum. Sadece hala WAN kullanıcı adı/şifre paylaşmama politikalarını söylemiyorum bile. Adamlar kendi altyapılarını bile bilmiyor.

Recep Baltaş bir videosunda ONT cihazını değiştirerek, OpenWRT destekli bir ONT cihazı kullanmıştı hatırlarsanız. Kullanıcıların bu açığı keşfedip kullanması nedeniyle Superonline kendi içerisinde bi güvenlik protokolü oluşturdu. Ceza kesmemeleri bile büyük mucize diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic Router'inizi ONT'ye mi takıyorsunuz?
Evet o şekilde yaptım. İnternete çıkabildim fakat 100 Mbps ile sınırlı kaldım. Balkonumda SoL cihazıyla Wi-Fi kullanamıyorken, Keenetic tek diş eksik çekiyor. TP-Link'le uyumlu bir mesh cihazı alacağıma kendi fazla Keenetic cihazlarımla mesh yapma planım vardı. SoL rezaletine takıldık... Ev bakarken Türk Telekom altyapısı bulunan bir yer istiyordum ama çok azdı ve patladık...
Ben bir senedir kendi routerım Mercusys MR80X'i kullanıyorum ve 500 Mbps pakette böyle bir sorunum yok.

İnternete bağlanırken ne gibi ayarlar yaptınız? Bende ayrıca sabit IP var.

İnternete bağlanırken ne gibi ayarlar yaptınız? Bende ayrıca sabit ip var.
Sadece fiber kullanıcı adı ve şifremi girdim. MAC ID klonlamaya bile gerek kalmadan internet direkt geldi. Benim aboneliğim FTTH değil, FTTB yani ONT evimde değil, apartmanın alt katında. Evime internet CAT6 ile geliyor.

Hayır 500/50 paketi kullanıyorum. 1000 kullanmak için FTTH'ye ihtiyaç yok.
Telekom'un binaya kadar fiber sonrasında CAT6 dağıttığı altyapı kullanmıştım. O durumda MAC adresi gerekmemişti. Sadece VLAN girmiştim. Dediğim gibi şuanki durum farklı. Benzeri altyapı kullanıp hız düşüşü yaşamadan router değiştiren birinin yardımı gerekli.