NABERMÜDÜR

Uzman
Windows'ta denedim Uncharted 1, RPCS3'te 18 ila 24 FPS veriyordu 2-3 ay önce denemiştim. Linux'ta belki işler farklı olur diye Linux kurmak istiyorum. Gereksiz bir uğraş mı olur sonuç aynı mı olur yoksa bir denemeli miyim?

• 5700XT
  • 16 RAM
  • R5 5500

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'ta denedim Uncharted 1, RPCS3'te 18 ila 24 FPS veriyordu 2-3 ay önce denemiştim. Linux'ta belki işler farklı olur diye Linux kurmak istiyorum. Gereksiz bir uğraş mı olur sonuç aynı mı olur yoksa bir denemeli miyim?

• 5700XT
  • 16 RAM
  • R5 5500
Olabilir. Bir de işleminin AVX512 desteği olması da bayağı fayda sağlıyor.

• 5700XT
  • 16 RAM
  • R5 5500
Belki MESA ve Vulkan etkisi ile daha iyi olabilir. Denemek lazim, fakat fazla umutlanmayin.

Lossless Scaling'i almış olmanız gerekiyor.
Arch tabanlı dağıtımlarda AUR üzerinden de indirebilirsiniz. CachyOS öneririm ayrıca.
Demin sanal makineye deneme amaçlı Cachy kurdumda pek beğenmedim. Zaten hayatımda maks 2 kere linux kullanmışımdır onda da çok uzun saatler geçrimedim. Wine kurmak istedim exe'ler için çünkü korsan setup dosyaları için gerekiyordu. Terminal için hazır kodları hazırladım yapıştırdım kurdu gibi oldu ama kurulmamıştı hata için gerekli kodlar da pek çalışmadı kısaca uğraştırdı. Wine kurulu gelen oyunlarda sorun çıkarmayacak bir dağıtım lazım gibi bana. Çok uğraştırmasını istemiyorum çoğu işimi grafik arayüzü ve kısayollar ile halletmek istiyorum. İnternete bir baktım zorin os, mint, pop os cartcurt gibi dağıtımlarla karşılaştım ama tabi çok seçenek olduğu için arada kaldım bide size sorayım ne seçmeli?