Merhaba. Konu başlıktaki gibi RPCS3'te XMB'yi ana ekranda göremiyorum. File boot XMB yapınca açılıyor ama ben ana ekranda The PS3 interface şeklinde gözükmesini istiyorum.
RPCS3’te XMB’nin ana ekranda görünmesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
RPCS3 Güncelleyin:
- Emülatörün en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. RPCS3'nin resmi web sitesinden en son güncellemeleri kontrol edin ve varsa yükleyin.
2.
Gerekli Oyun Dosyaları:
- PS3'te bulunan XMB’yi kullanabilmek için gerekli firmware dosyalarını yüklemeniz gerektiğini kontrol edin.
-
Firmware Yükleme: File > Install Firmware yolunu izleyerek PS3 firmware dosyasını yükleyin.
3.
XMB Ayarlarını Kontrol Edin:
- RPCS3 ana panelinde, Config > General ayarlarına gidin.
- "Enable XMB" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
4.
Dosya Yapısını Kontrol Edin:
- Oyun dosyalarının doğru bir şekilde yüklendiğinden emin olun. Oyun dosyalarını RPCS3 içinde "Game" sekmesine içe aktarmanız gerekir.
5.
Gelişmiş Ayarları Kontrol Edin:
- Eğer yukarıdaki adımlar çözüm sağlamazsa, RPCS3 içindeki Graphics ayarları altında Renderer’ı "Vulkan" veya "OpenGL" olarak değiştirin ve tekrar deneyin.
6.
Emülatörü Yeniden Başlatın:
- Yaptığınız değişikliklerin etkili olabilmesi için RPCS3’ü kapatıp yeniden açmayı unutmayın.
7.
Log dosyalarını kontrol edin:
- Eğer sorun devam ediyorsa, "Log" bölümünde hata mesajlarını kontrol edin. Burada daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla detaya ihtiyaç duymanız durumunda teknik bilgileri belirtebilirsiniz.