Fickle Willow

Başarılı
Merhaba, Valorant Unreal Engine’e geçmeden önce çok sık olmasa da tarayıcıları açtığımda bu sorunu yaşıyordum. Ancak şu an oyuna neredeyse giremiyorum. Oyunu açıyorum, bir süre sonra bilgisayar direkt donuyor; klavye/mouse hiçbir şey çalışmıyor. Bilgisayarı kasadan kapatmadığım sürece hiçbir şekilde düzelmiyor veya düzeltemiyorum. Bir forumda çözüm olarak “Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatın” yazıyordu, kapattım ancak hâlâ aynı. Kaç kere format attım, hiç etki etmiyor. Bu sorunun neyden kaynaklandığını, hangi donanımdan kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim?

• Anakart: ROG STRIX B650-A GAMING WIFI
  • RAM: XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32
  • GPU: Asus RTX 2060 DUAL 192 Bit GDDR6 12 GB
  • CPU: AMD Ryzen 5 7500F

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU değişmekten başka şansınız yok. Her şeyde olduğu gibi belli bir süre sonra parçalar eskiyor.
PSU ile alakalı olduğunu tam olarak anlamamız mümkün mü? Bir program çakışması vb olabilir diye düşünüyorum ama format atmama rağmen aynı sorun oluşuyor. Sonuçta 1 PSU olmuş 5000TL civarı.
Şu an kullandığım model: Thermaltake - TP XT-750ah3ccb

PSU ile alakalı olduğunu tam olarak anlamamız mümkün mü? Bir program çakışması vb olabilir diye düşünüyorum ama format atmama rağmen aynı sorun oluşuyor. Sonuçta 1 PSU olmuş 5000TL civarı.
Şu an kullandığım model: Thermaltake - TP XT-750ah3ccb
Bilgisayarcıya götürüp orada başka PSU ile oyuna sokabilirsiniz

EXPO açık mı?

Ayrıca son nesil chipset driverini kurdunuz mu? @Fickle Willow
Aslında EXPO1 açık kullanıyorum, kapatıp denedim fakat etki etmedi.

ASUS driverhub ile sürücü güncellemelerini sürekli yapıyorum, en son kontrol ettiğimde günceldi.

Bugün ROG Strix Arion harici diskime Rufus'ta Windows To Go işlemiyle bir Windows 11 yükledim ve gerekli sürücüleri kurdum. Oyunu rahatça oynayabildim ve asıl sorunu anlamak için Armoury Crate yazılımını indirdim. Yükleyicinin 'ASUS Core SDK' aşamasında, bilgisayarım oyunda yaşadığım donma sorunu ile aynı durum yaşadı ve mavi ekran vermeden dondu. Sorunu Gemini'ye sordum. Anakartımı servise vermemi, Chipset, VRM veya SM Bus denetleyicisinde fiziksel arıza olduğunu söyledi. Sizce bir ilgisi var mı?

Son düzenleme: