Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Geçen gün SSD aldığım için format attım ve yeniden her şeyi eski halinde yükledim, bir arkadaş benden UV ayarlarımı istedi. Ben de dur ben format attım, bir deneyeyim öyle net bilgi vereyim dedim. 900Mv verip oyuna girdiğimde çöktü, garipsedim. 850 yaptım 950 yaptım yok olmuyor. Gittim sürücüleri değiştirdim. Normalde kartı aldığım vakitlerde kullandığım sürücüyü kullansam da olmuyor. Normalde 850-900 Mv arasında stabil çalışırken şu an Şubat sürücüsünde bile çalıştıramadım. Sorun Windows kaynaklı olabilir mi? Format UBS'si hazırladım şüphelendiğim için.

Denenen sürücüler:
522.12 - Nisan
551.86 - Mart
551.61 - Şubat

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı saat hızında daha düşük voltaj ile çalışmayabilir. Daha önce çalıştığı ayar da sorun yaşamanız olası olması şöyle bir durum bazı durumlarda undervolt yapıldığında farklı senaryolarda kullanmadığınız takdirde sorunsuz gibi görünebiliyor. Örnek veriyorum; CS2 sürekli oynarsanız çok düşük voltaj bile verseniz saatlerce oynabildiğinizi göreceksiniz ama GoW oynadığınızda en fazla 1-2 dakika dayanacaktır. Yani bu durum daha önce ki voltaj değerlerinde sorunsuz olmadığı gerçeğini değiştirmez. Kaldı ki bazı durumlarda 950mV verdiğinizde bazen yuvarlama işlemi yapılıp 957mV bile çekebiliyor. Hangi programı kullanıyorsun bilmiyorum ama 3DMark Timespy ve OCCT 3D, Adaptive, VRAM testlerini ardı ardına yapmanı öneririm. FurMark isteğe bağlı yapılabilir.

Aynı saat hızında daha düşük voltaj ile çalışmayabilir. Daha önce çalıştığı ayar da sorun yaşamanız olası olması şöyle bir durum bazı durumlarda undervolt yapıldığında farklı senaryolarda kullanmadığınız takdirde sorunsuz gibi görünebiliyor. Örnek veriyorum; CS2 sürekli oynarsanız çok düşük voltaj bile verseniz saatlerce oynabildiğinizi göreceksiniz ama GoW oynadığınızda en fazla 1-2 dakika dayanacaktır. Yani bu durum daha önce ki voltaj değerlerinde sorunsuz olmadığı gerçeğini değiştirmez. Kaldı ki bazı durumlarda 950mV verdiğinizde bazen yuvarlama işlemi yapılıp 957mV bile çekebiliyor. Hangi programı kullanıyorsun bilmiyorum ama 3DMark Timespy ve OCCT 3D, Adaptive, VRAM testlerini ardı ardına yapmanı öneririm. FurMark isteğe bağlı yapılabilir.
TLOU ve RE4 Remake gibi oyunlarda test ettim. Tekrardan Windows kurdum şimdi son güncel sürücü ile tekrar deneyeceğim.

Olmadı arkadaşlar 200W altına bile inemiyorum artık. Sürücüden şüphelenmeye başladım fakat emin değilim.

UV inanılmaz bir şey 200watt seviyesinden Max 150watt a düştüm, çekirdek hızını düşürmeme rağmen FPS de neredeyse kayıp yok diyebilirim. Hot spot sıcaklık 82 dereceden Max 65 derece (yazın bile bunun üstüne çıkmıyor) normal sıcaklık 54-55 derece.