ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
160 mm ve kasa zaten üst düzey hava akışıma sahip hocam Lancool 216.
ekstra fan takacağım hocam.
@Ayhan Dönmez eve geldim işimi erteleyip taktım fanları hocam. vaktim olursa 950 mV 3 GHz'i de deneyeceğim. Fanlar aşırı bağırmadığı sürece de sorun yok. Ekran kartı sıcaklığına göre de bir curve yaptım altına taktığım fanlara, eğer yetersiz gelirse az daha hızlı döndürürüm.
Valla hocam açmıyor sanırım ama açtığı yeri bulacağım 950 mV civarında bakıyorum.Ön paneldeki intake fanlar CFM değeri yüksek olması lazım, aksi taktirde düşük devirde çalıştırırsan hiç hava basmaz içeri, ondan sıcak çalışıyor olabilir ekstra, kasa yan kapağı açarsan 3-5 derece düşüyorsa sebebi budur genelde. Altına fan atarsan fayda etmeme şansı normalde yok, kasa içi airflow ile alakalı bir durum, yönünü ters takmış olamazsın zaten fanların.
@ShadowLegion Düşük voltaj tavsiye edilmiyor, artefact yapıyor ya da uzun vade stabillik koruyamıyor, sıcaklık farklarını kıyas et, aradaki farka değmiyorsa öyle bak, mesela 935 mV-940-945-950 mV bandında 3 GHz hedefle, silikona göre açma şansın var. UV parça zararı yapmaz, buradaki asıl işlem UV aslında, düşük voltaj veriyorsun, overvoltage durumu mevcut değil, uzun vade stabillik mevzusu ve artefact sorunu asıl olay.
@Ayhan Dönmez çok uzun süredir uğraşmıyorum ama Unigine Heaven Benchmark üzerinde test ediyorum Quake RTX'te aşırı güç tüketiyor ben anlam veremedim. Şuan test ettiğim şu şekilde;
Son düzenleme: