160 mm ve kasa zaten üst düzey hava akışıma sahip hocam Lancool 216.
yönünü ters takmış olamazsın zaten fanların.
ekstra fan takacağım hocam.

@Ayhan Dönmez eve geldim işimi erteleyip taktım fanları hocam. vaktim olursa 950 mV 3 GHz'i de deneyeceğim. Fanlar aşırı bağırmadığı sürece de sorun yok. Ekran kartı sıcaklığına göre de bir curve yaptım altına taktığım fanlara, eğer yetersiz gelirse az daha hızlı döndürürüm.

1764435959103.webp

Ön paneldeki intake fanlar CFM değeri yüksek olması lazım, aksi taktirde düşük devirde çalıştırırsan hiç hava basmaz içeri, ondan sıcak çalışıyor olabilir ekstra, kasa yan kapağı açarsan 3-5 derece düşüyorsa sebebi budur genelde. Altına fan atarsan fayda etmeme şansı normalde yok, kasa içi airflow ile alakalı bir durum, yönünü ters takmış olamazsın zaten fanların.

@ShadowLegion Düşük voltaj tavsiye edilmiyor, artefact yapıyor ya da uzun vade stabillik koruyamıyor, sıcaklık farklarını kıyas et, aradaki farka değmiyorsa öyle bak, mesela 935 mV-940-945-950 mV bandında 3 GHz hedefle, silikona göre açma şansın var. UV parça zararı yapmaz, buradaki asıl işlem UV aslında, düşük voltaj veriyorsun, overvoltage durumu mevcut değil, uzun vade stabillik mevzusu ve artefact sorunu asıl olay.
Valla hocam açmıyor sanırım ama açtığı yeri bulacağım 950 mV civarında bakıyorum.

@Ayhan Dönmez çok uzun süredir uğraşmıyorum ama Unigine Heaven Benchmark üzerinde test ediyorum Quake RTX'te aşırı güç tüketiyor ben anlam veremedim. Şuan test ettiğim şu şekilde;

1764503804514.webp

Son düzenleme:
160 mm ve kasa zaten üst düzey hava akışıma sahip hocam Lancool 216.

ekstra fan takacağım hocam.

@Ayhan Dönmez eve geldim işimi erteleyip taktım fanları hocam. vaktim olursa 950 mV 3 GHz'i de deneyeceğim. Fanlar aşırı bağırmadığı sürece de sorun yok. Ekran kartı sıcaklığına göre de bir curve yaptım altına taktığım fanlara, eğer yetersiz gelirse az daha hızlı döndürürüm.

Eki Görüntüle 206438

Valla hocam açmıyor sanırım ama açtığı yeri bulacağım 950 mV civarında bakıyorum.

@Ayhan Dönmez çok uzun süredir uğraşmıyorum ama Unigine Heaven Benchmark üzerinde test ediyorum Quake RTX'te aşırı güç tüketiyor ben anlam veremedim. Şuan test ettiğim şu şekilde;

Eki Görüntüle 206655

Şansınıza epey kötü silikon denk gelmiş hocam. Ya da PCB çok giriş seviyesi olduğu için mi kaldıramıyor acaba o da aklıma gelmedi değil.

Silikon kötü denk geldi hocam maalesef. Bu işler şans işi hocam ne yapalım.

Arkadaş Astral 5080 aldı mesela ona da kötü denk geldi UC konusunda.

Tabii ki şans işi. Bir de gördüğüm kadarıyla bu RTX 5080'lerde kötü silikon ile iyi silikon arasındaki fark yok açık yahu.

Son düzenleme:
O zaman benim 3120 olmuş. O halde çip berbat değil gibi ne dersin sayın hocam :D Çok mesaj atıyorum ama umarım meşgul etmiyorumdur hocam sizi.

Evet o kadar çöp değil anlayacağımız. Sonuçta 975mv'de 3000'e yaklaşılmış.

Yok hocam estağfurullah meşgul etmelik bir durum yok.

Bu saat hızlarını en sağlıklı nereden takip edebiliriz peki hocam?

MSI Afterburner iyi gösteriyor bir de Heaven Benchmark'ın sağ üstteki göstergesi. Bazılarında ikisi tutmuyormuş ancak en azından bende tutuyor. Ben işin fantesizine girip 1050'de şöyle bir değeri deneyip en son stabil 975'te 3.2'de bıraktım:

1764506111732.webp