Flexy

Başarılı
Yer
Türkiye
Öncelikle merhabalar, işlemcim oyun oynarken 97 dereceleri görüyordu, sonrasında termal macun değişimi yaptım 50-60 derecelere kadar düştü. Ekran kartım da şu an oyun oynarken %100 yük altında 82 dereceleri görüyor. Acaba ekran kartı için de içini açıp böyle bir şey yapabilir miyim? Çok bir bilgim yok. İçinde termal macun mu oluyor yoksa termal ped tarzı bir şey mi? Bunu değiştirebilir miyim ve değiştirmem gerekiyor mu? Ayrıca şunu da belirteyim: Kasamın hava akışı aşırı iyi ve ekran kartı ile kasayı yeni temizledim, toz falan yok üzerlerinde. O yüzden sıcaklığın olması gerekenden fazla olduğunu düşünüyorum. Sistemi alalı 2,5 yıl oldu.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 3050 8GB

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ile benzer ama termal macun pumpout yapabilir ekran kartında, macun yerine faz değişimli pad uygularsanız sorun olmaz.

İşlemci ile benzer ama termal macun pumpout yapabilir ekran kartında, macun yerine faz değişimli pad uygularsanız sorun olmaz.

Genel olarak PC söküp takmaktan bakım yapmaktan vs. anlarım ancak ekran kartı ile hiç uğraşmadığım için hiç bulaşmasam mı diyorum. Ayrıca artı masraf yapasım da yok sizce çok bir fark sağlar mı? Çünkü sadece birkaç derece oynatır diyorsanız boşa uğraşmayayım diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 hafta dayanmaz o macun ekran kartında, değiştirmesi çok basit bu arada.

Macunun durumunu anlamak için GPU ile hotspot sıcaklığının arasındaki farka bakın daha net anlarsınız, GPU 80'i geçiyorsa hotspot 100'ü geçiyor olabilir, ona bakıp karar verin.

İncelemesinde 66 derece GPU, 82 derece hotspot çıkmış.

1 hafta dayanmaz o macun ekran kartında, değiştirmesi çok basit bu arada.

Macunun durumunu anlamak için GPU ile hotspot sıcaklığının arasındaki farka bakın daha net anlarsınız, GPU 80'i geçiyorsa hotspot 100'ü geçiyor olabilir, ona bakıp karar verin.

İncelemesinde 66 derece GPU, 82 derece hotspot çıkmış.
Hocam ben NVIDIA'nın uygulamasındaki GPU TEMP bölümüne bakıyorum başka bir değer yok o uygulamada. O dediğiniz şekilde hotspot sıcaklığını nasıl görebilirim? Uygulama öneriniz var mı?

GPU-Z sensör kısmından görebilirsiniz.
Şu an bu şekilde değerleri. Fark fazla mı?
1749256917725.webp