karahan96

Uzman
Arkadaşlar Monster RTX3050 Ti 16 GB RAM sistemimde öneriler doğrultusunda şu ayarları kullanıyorum:

Ekran görüntüsü 2024-12-25 213213.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-25 213246.webp

Ekran görüntüsü 2024-12-25 213315.webp

Hangi ayarları değiştirmemi önerirsiniz? Bir de bu ayarların oyun içinde etkisi ne kadardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu oyun kendi ayarlarını kullandığı için bu ayarların bir önemi yok. Hatta tavsiyem bu ayarları varsayılan olarak bırakmanız.

1-2 FPS için önerilen ayarları değiştirmenin manası yok, geri yükle tuşuna basıp stok ayarlara geri dönmelisiniz bence.
Teşekkürler. Geri yükle deyip stok ayarlara döndüm.

Ekran görüntüsü 2024-12-25 214542.webp

Ancak bu ekranda ''3D uygulamanın karar vermesine izin ver'' demeli miyim ek olarak?

''Tercih edilen grafik işlemcisi'' otomatik seçeneğinde olduğunda, oyun içinde kullanılan ekran kartının dahili ve harici arasında gidip gelmesinden dolayı yaşanan FPS dropları için bu seçeneğin ''yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi'' olarak seçilmesi gerektiğini duymuştum bir zaman. Otomatik seçte kalmasını mı tavsiye edersiniz?

''Tercih edilen grafik işlemcisi'' otomatik seçeneğinde olduğunda, oyun içinde kullanılan ekran kartının dahili ve harici arasında gidip gelmesinden dolayı yaşanan FPS dropları için bu seçeneğin ''yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi'' olarak seçilmesi gerektiğini duymuştum bir zaman. Otomatik seçte kalmasını mı tavsiye edersiniz?
Otomatik seç en sağlıklısı, eğer bir oyunda sorun çıkarsa o oyuna özel bir kural oluşturup o oyunda otomatik olarak NVIDIA seçilmesini sağlayabilirsiniz.