xBN

Yetkin
Halihazırda 1080p monitörüm var ama 2K OLED G5 Samsung modeline geçmek istiyorum. Birçok kişi o kart ile oynayamazsın demekte; ben ultra ayarda uçuk FPS istemiyorum.

Orta ayarlarda 60-70 işimi görür. Sizce ne yapmalıyım? Alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok oyunu DLSS ile 1440p'de akıcı oynarsın. Bence sistemine göre monitör almaktansa biraz daha geleceğe yönelik bir ürün almanın zararı olmaz. En azından VRAM konusunda sorun yaşamazsın.

Birçok oyunu DLSS ile 1440P'de akıcı oynarsın. Bence sistemine göre monitör almaktansa biraz daha geleceğe yönelik bir ürün almanın zararı olmaz. En azından VRAM konusunda sorun yaşamazsın.

RDR2, Uncharted, Mafia serisi, Tomb Raider, Ghost of Tsushima bu gibi oyunlar ama en çok RDR2.

Hocam ilk öncelikle selam, 3060 ekran kartı 2K Ultra + DLSS kalite modunda RDR2 oyununda +60 FPS verebiliyor. Ayrıca 3060 denilen kart globalde hâlâ en çok kullanılan ekran kartı küçümsemek lazım.

Hocam ilk öncelikle selam, 3060 ekran kartı 2K Ultra + DLSS kalite modunda RDR2 oyununda +60 FPS verebiliyor. Ayrıca 3060 denilen kart globalde hâlâ en çok kullanılan ekran kartı küçümsemek lazım.

Orta grafikte açmasına da tamamım, dediğim gibi Ultra olacak diye zorunluluk yok. Teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam, bende RTX 3060 12GB ve Ryzen 5 7500F var. Genel olarak hikaye tabanlı oyunları 2K Ultra ayarlarda, DLSS desteğiyle 60 FPS seviyesinde oynatıyor. Örnek vermem gerekirse; GTA V Enhanced sürümünde, RTX açık ve en yüksek ayarlarda 2K çözünürlükte 35 FPS civarı alırken, DLSS ile 65 FPS dolaylarına çıkıyorum. DLSS performans modundayken kare hızı 60'ın altına inmiyor.

Şunu da belirtmem gerekir ki; bu kartta AMD'nin Frame Generation (FG) teknolojisi çalışsa bile oyun yaklaşık 20 dakika sonra çöküyor. Bu durum benim kartımdan da kaynaklanıyor olabilir ancak alacak olanlar bunu göz önünde bulundursun. Kartla ilgili başka bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Hocam, bende RTX 3060 12 GB ve Ryzen 5 7500F var. Genel olarak hikaye tabanlı oyunları 2K Ultra ayarlarda, DLSS desteğiyle 60 FPS seviyesinde oynatıyor. Örnek vermem gerekirse; GTA V enhanced sürümünde, RTX açık ve en yüksek ayarlarda 2K çözünürlükte 35 FPS civarı alırken, DLSS ile 65 FPS dolaylarına çıkıyorum. DLSS performans modundayken kare hızı 60'ın altına inmiyor.

Şunu da belirtmem gerekir ki; bu kartta AMD'nin frame generation (Frame Generation) teknolojisi çalışsa bile oyun yaklaşık 20 dakika sonra çöküyor. Bu durum benim kartımdan da kaynaklanıyor olabilir ancak alacak olanlar bunu göz önünde bulundursun. Kartla ilgili başka bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Peki siz memnun musunuz? 2K performans sizi tatmin ediyor mu?

@Arif23, ben RTX 3060 12 GB karta sahibim ve TLOU2 oyununda High-Ultra ayarlarda Frame Generation açarak ortalama 180 FPS ile en ufak sorun, görsel bozulma, çökme yaşamadan oyunu bitirdim.

Ama oyunlara gömülü olan FSR Frame Generation'ı açmadım. DLSS Enabler OptiScaler moduyla "DLSS Frame Generation" özelliğini aktif ettim ve öyle oynadım. Doğrudan FSR Frame Generation'a göre daha temiz bir görüntü, daha düşük lag sunuyordu ve FSR'daki takılma hissiyatı yoktu.

Peki siz memnun musunuz? 2K performans sizi tatmin ediyor mu?
Hocam, ben karttan gayet memnunum ancak ikinci el olarak alırsanız fiyat açısından çok daha mantıklı olur. Ek olarak yapay zeka (AI) gibi alanlarla ilgileniyorsanız, kartın 12 GB VRAM kapasitesi benim açımdan oldukça iş görüyor
@Arif23, ben RTX 3060 12 GB karta sahibim ve TLOU2 oyununda High-Ultra ayarlarda Frame Generation açarak ortalama 180 FPS ile en ufak sorun, görsel bozulma, çökme yaşamadan oyunu bitirdim.

Ama oyunlara gömülü olan FSR Frame Generation'ı açmadım. DLSS Enabler OptiScaler moduyla "DLSS Frame Generation" özelliğini aktif ettim ve öyle oynadım. Doğrudan FSR Frame Generation'a göre daha temiz bir görüntü, daha düşük lag sunuyordu ve FSR'daki takılma hissiyatı yoktu.
Hocam bunu nasıl yaparım buraya yada bu konuya yaza bilirmisiniz.