• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

RTX 3060 12GB & Ryzen R5 5600X sistem 2K oyun oynatır mı?

Hocam sağ olasın, kral adamsın! Çökme sorununu çözdü ve AMD FG’ye göre performansı çok daha iyi. Reflex çalıştığı için gecikme o kadar da kötü değil. normalde AMD FG ile Reflex açamıyordum. 2K maksimum ayarlarda normalde 35 FPS, DLSS Performance modunda ise 60+ FPS alıyordum. Şimdi DLSS Performance + NVIDIA FG ile oyun resmen akıyor, 100+ FPS alıyorum ve hiçbir sorun yok; sadece görüntüdeki bozulmalar (artifact) aynı kalıyor.
2K DLSS Quality + FG ile de 75+ FPS civarı alıyorum.

Buraya yazdıklarınızı benim açtığım konuya da yazabilir misiniz? Sizi 'çözüm' olarak işaretlemek istiyorum.

Ben DLSS ayarlarını OptiScaler üzerinden değiştirmeyi denedim ama çalışmadı, siz nasıl yaptınız? Ayrıca yaptığım ayarlarla ilgili bir öneriniz var mı? Son olarak; NVIDIA bu özelliğin donanım tabanlı olduğunu söylüyor ama RTX 3060’ta NVIDIA FG çalışıyorsa, sizce 'Multi-Frame Generation' da bir şekilde çalıştırılabilir mi?

Son düzenleme:

Bende de RTX 3060 12 GB var. 2K monitörle yüksek FPS değerleri olmuyor ama gayet akıcı bir şekilde çoğu oyunu oynayabilirsin.

İfadeler: xBN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…